Bosch'la park etmek artık daha kolay!

Bosch'la park etmek artık daha kolay!

access_time25 Şubat 2015 15:17
Bosch, park etmeyi çok daha kolay ve zevkli bir hale getiriyor
Bosch, asfalt üzerine yerleştirilen kablosuz sensörlerin yardımıyla park edilebilecek yerlerin gerçek zamanlı haritalarını oluşturmak üzere çözümler geliştirdi. Bu sensörler, bir park yerinin dolu olup olmadığını algılıyor ve internet aracılığıyla bu bilgiyi paylaşıyor. Online bağlantısı olan araçlara, bu bilgiler iletilirken, gerçek zamanlı olarak harita üzerinden gösteriliyor. Bu gerçek zamanlı bilgilerin kullanıcıların akıllı telefonlarına veya doğrudan araçlarının navigasyon cihazlarına iletilmesi, sürücülerin külfetli park yeri arama sürelerini kısaltıyor.

Bosch'un otomotiv elektroniğinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Dr. Dirk Hoheisel, "Bosch, bu çözümlerle söz konusu park etmek bile olsa sensörlerin ve internet bağlantısının insanların günlük yaşamlarını nasıl önemli ölçüde kolaylaştırdığını gösteriyor. Çözümümüz, sürücülere çok daha fazla rahatlık sunuyor ve zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor" dedi. Bosch’un sunduğu bu yeni çözüm, Berlin'de gerçekleştirilen Bosch ConnectedWorld Konferası’nda görücüye çıkarıldı.

Gelecek teknolojiler hakkında da bilgi verildiği Konferans’ta, önümüzdeki dönemde yol yüzeyine yerleştirilecek ve araçlara takılacak Bosch sensörleri ile sürücüler park edebilecekleri yerleri belirleme imkânına sahip olacak. Gerçek zamanlı online park yeri haritasının yardımıyla sürücüler, rahat ve sorunsuz bir şekilde park edebilecekleri bir yer bulabilecek.

Park yeri arama: sinir bozucu, pahalı ve çevreye zararlı

Sürücüler tarafından sinir bozucu, masraflı ve çevreye zararlı olarak görülen park yeri arama süreci, Bosch tarafından geliştirilen çözümler ile kolaylaşıyor. Asfalta yerleştirilen kablosuz sensörler, çoğunlukla yollarda şeritleri işaretlemek için kullanılanlara benzer sabit, yarı daire plastik çerçeve içerisinde yer alıyor. Kablosuz sensör, üzerinde park etmiş bir aracın bulunup bulunmadığını algılayabiliyor. Sensör içerisinde yer alan küçük, enerji tasarruflu radyo vericisi, bu bilgileri yüzlerce sensörden veri toplama kapasitesine sahip olan bir alıcıya bildiriyor. Bosch Ağa Bağlı Park Etme projesinin başında yer alan Dr. Rolf Nicodemus, "Durum bilgileri daha sonra internet üzerinden bir veritabanına aktarılıyor. Bir yazılım, ilgili alanın park yeri haritasını neredeyse gerçek zamanlı olarak oluşturuyor" dedi.

Enerji tasarruflu kablosuz teknoloji

Bu yeni gelişmenin bir başka avantajı ise sensörlerin uzun yıllar boyunca yerinde kalabiliyor olması. Böylece, pillerin veya sensörlerin değiştirilmesi için ihtiyaç duyulan süreden ve masraftan tasarruf sağlanıyor. Sensörlerin veri iletimi için son derece az güce ihtiyaç duyması ve detaylı, hataya açık kablolama ihtiyacını ortadan kaldıran gelişmiş bir enerji yönetim sistemine sahip olması nedeniyle güç kaynağı uzun bir süre dayanıyor. Dirk Hoheisel, "Ağa bağlı park, Bosch'un ağa bağlı dünyayı nasıl aktif bir şekilde şekillendireceğini gösteriyor. Sensörler, yazılımlar ve hizmetler - bu, bizim bağlanabilirlik işimiz için önemli üç etken. Sensörleri çevreyi kaydetmek ve yazılımı da bilgileri kullanılabilir verilere dönüştürmek için kullanıyoruz. Sonuç olarak ortaya çıkan hizmet, kullanıcılara önemli bir fayda sağlıyor" dedi.

Park yerini algılayan sürüş keyfi

Bosch tarafından geliştirilen bir başka çözüm de araçların yoldan geçerken park yerlerini algılamasını sağlıyor. Nicodemus, "Pek çok araçta park desteği sağlayanfonksiyonlar var, bu da araçların Bosch ultrasonik sensörlerle donatılmış olduğu anlamına geliyor. Araçlar geçerken, bu sensörler yolun yan tarafında park etmiş olan araçlar arasındaki alanları belirliyor. Giderek daha fazla sayıda araç online olmaya başladığından, bu bilgiler bir veritabanına yüksek bir hızla iletilebilir" diyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)