Bu cam hayat kurtarıyor!

Bu cam hayat kurtarıyor!

access_time17 Aralık 2014 14:52
Arabalardaki ölü noktaları, yani ön ve yan direkleri ortadan kaldıran bir teknolojiye ne dersniz? Sanal camları ile Land Rover bunu başarabilir
Ekranlar ve sanal gerçeklik teknolojileri geliştikçe, bu durum bir yandan otomobillere yarıyor. Arabalara sanal görüş yetenekleri getirmek isteyen aksesuar Navdy gibi daha sade örnekler de var, Jaguar gibi tüm ön camı bir artırılmış gerçeklik ekranına çevirmek isteyenler de. İşte Jaguar şimdi geliştirmekte olduğu sanal gerçeklik araba camı projesini Land Rover araçlara taşımak istiyor.

Jaguar’ın sanal özelliklere sahip camında her türlü yol bilgisi, uyarılar ve hatta pistlerde “hayalet” arabalarla sanal yarışlar bile yapabiliyordunuz. Land Rover’daki teknoloji ise bunun bir nevi şehire uyarlanmış versiyonu. “360 Virtual Urban Windscreen” ismindeki projede araçtaki kameralar ve sensörlerden toplanan bilgi, sanal şekilde ön cama yansıtılıyor.

Land Rover sürücüsü ön camda araca yaklaşan yayaları uyarı olarak görebiliyor, ışıkların ne kadar süre sonra değişeceğini veya navigasyon yönlendirmelerini direk camda okuyabiliyor. Hatta hayalet araba konsepti burada bir navigasyon yol gösterici olarak bile kullanılmış.

Ama en etkileyici özellik, normalde yan ve arka görüşümüzü engelleyen, arabaların ön ve yan direkleri ile ilgili. Bu direklerin iç tarafına kaplanacak esnek ekranlar sayesinde, o bölgeden bir şey geçerken dışarıdan gelen görüntü direk üzerinde ekrana aktarılacak. Böylece direkler yarı şeffaf gibi görünecek ve ölü noktalardaki araçları veya yayaları görmek mümkün olacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)