Bu minibüsten tam 29 yolcu çıktı

Bu minibüsten tam 29 yolcu çıktı

access_time05 Eylül 2018 07:17
Marmaris'teki denetimlerde 13 minibüse fazla yolcu taşıdığı için ceza ekislid. 16 yolcu kapasiteli minibüsten 29 yolcu çıkması trafik polislerine 'pes' dedirtti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde trafik polislerince şehir içi yolcu minibüslerine yönelik yapılan denetimlerde toplam 13 minibüse fazla yolcu taşıdığı için ceza kesildi. Denetimler kapsamında 16 yolcu kapasiteli bir minibüsten 29 yolcu çıkması pes dedirtti. Denetimler için durdurulan minibüs şoförlerinin diğer şoförleri de araç içi telsizlerinden ’Federaller denetimde’ diyerek uyardığı ortaya çıktı. Bunun üzerine polis ekipleri denetimlerini başka bir noktada sürdürdü.
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Atatürk Caddesi Ketenci Kavşağı’nda durdurdukları şehir içi yolcu minibüslerini denetledi. Polis, 30 dakika içinde durdurduğu 13 dolmuş şoförüne fazla yolcu taşımaktan ve durak harici yolcu almaktan ceza kesti. Denetimler kapsamında polis, Tezcan Şimşek (39) yönetimindeki 48 TM 4072 plakalı yolcu minibüsünde yaptığı incelemede, en fazla 16 yolcu taşıması gereken minibüste 29 kişi olduğunu tespit etti.

Hemen ardından durdurulan Mehmet Ali Özdemir’in (58) kullandığı 48 TM 4059 minibüste ise 26 kişi olduğu tespit edildi. Şoförlere fazla yolcu taşımaktan 108’er ve durak harici yolcu almaktan da 85’er lira para cezası kesildi. Öte yandan, dolmuşlardaki yolcuların çoğunluğunun yabancı turistler olduğu belirlendi.



DİĞER ŞOFÖRLERE DENETİM OLDUĞUNU HABER VERDİLER

Denetimler için durdurulan minibüs şoförleri, diğer minibüs şoförlerini de araç içi telsizlerinden ’Federaller denetimde’ diyerek uyardı. Bunun üzerine polis ekipleri denetimlerini başka bir noktada sürdürdü.



Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil Büro Amirliği yetkilileri, "Turizm sezonu boyunca şehir içinde yolcu taşıyan dolmuşlara yönelik denetimlerimiz oldu. Saat gözetmeksizin dolmuşlara yönelik şok denetimlerimiz devam edecektir. Ayrıca sivil ekiplerimiz ve MOBESE kameralar ile tespit ettiklerimizi fotoğraflayarak plakalarına cezaları kesiyoruz. Trafik akışının sağlanması, yolcu güvenliği ve huzuru için denetimlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)