Bu yıl rekor bile gelebilir

Bu yıl rekor bile gelebilir

access_time22 Nisan 2013 07:57
Tofaş CEO'su Kamil Başaran otomobil satışlarında hakkında umut verici açıklamalarda bulundu
Yılın ilk çeyreğindeki satışların ümit verici olduğunu söyleyen Tofaş CEO’su Kamil Başaran, sıra dışı bir gelişme olmazsa otomobilde 580-600 bin civarında satış beklenebileceğini kaydetti
Tofaş CEO’su Kamil Başaran, bu yılın ilk üç ayındaki satışların pozitif sinyaller verdiğini belirterek, “Önemli bir olay gerçekleşmezse, rekor bile gelebilir.Milliyet Gazetesi'nden Levent Köprülünün haberine göre Bu gidiş sürerse, binek otomobil satışları 580-600 bin civarında gerçekleşebilir” dedi.
Güven unsuru, Merkez Bankası’nın faiz indirimleri ve kredilerdeki iyimserliğin otomobil satışlarına da yansıdığını belirten Başaran, “Şayet iç pazarı etkileyecek önemli bir gelişme olmazsa, yıl sonunu yeni rekorla karşılamamız şaşırtıcı olmaz” dedi. Başaran, otomobil satışlarının 580-600 bin civarında gerçekleşebileceğini tahmin ettiklerinin de altını çizdi.
Yeni projelere çalışıyoruz”
Tofaş’ın yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ettiğini, ancak olgunlaşmadan açıklama yapmak istemediklerini söyleyen Kamil Başaran, “Temmuz ayında bu projelerle ilgili bilgileri paylaşacağız. Ama şimdiden bir şey söylemek, gerçekten yanıltıcı olur” ifadesini kullandı. Tofaş CEO’su Başaran, şöyle devam etti:
“Üçüncü vardiyayı kapatmak bizim için de kolay olmadı. Göreve geldikten sonra bir yıl, bu vardiyayı kapatmamaya çalıştım. Ancak, özellikle Avrupa’da pazar hala parlak değil. İşçilik maliyetlerimiz yüzde 5 artacaktı ve rekabetçiliğimizi kaybedebilirdik.Yeni projelerle yeniden üç vardiyaya çıkmak isteriz. Ama bu şartlarda kolay görünmüyor.”
Maserati’nin en hızlı dört kapılısı geldi
İtalyan Maserati’nin ilk kez 1963’te yollara çıkardığı lüks sportif sedanı Quattroporte, 6. nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu. 346 bin euro’dan başlayan fiyat etiketine sahip yeni Quattroporte’den bu yılın sonuna kadar 20 adet satılması planlanıyor.
Markanın şimdiye kadar ürettiği “en hızlı ve en güçlü sedan” olan yeni nesil Quattroporte, tasarım açısından bir hayli yenilik barındırırken, Maserati’nin kurduğu 800 milyon euro’luk yeni fabrikada üretilecek ilk ürün olma sıfatını da taşıyor.
Uzun yıllardan sonra Maserati’nin turbo motorlara yeniden dönüşünü simgeleyen yeni yeni nesil Quattroporte, çift turbolu 3.8 lt hacimli bir V8 ile yollara çıkıyor. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip araç, 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 sn’de tamamlıyor. Quattroporte’de 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. Bununla birlikte 3.0 lt motor seçeneğiyse, eylül ayında getirilmeye başlanacak. Bu aracın fiyatının da 257 bin euro’dan başlaması bekleniyor.
Yeni Octavia Türkiye’de
Skoda’nın satışlarında önemli bir paya sahip olan ve bu nedenle “markanın kalbi” olarak nitelenen Octavia, tamamen yeni 3. nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Octavia’nın fiyatları, 45 bin 490 TL’den başlıyor.
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, geçen yıl Türkiye’deki satışlarının üçte birinin Octavia’dan oluştuğunu belirtirken, yeni nesliyle birlikte daha geniş müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Bu yıl sonuna kadar 3 bin adetten fazla Octavia satacaklarını belirten Senyücel, Rapid Sedan’ın da katkısıyla bu yıl toplamda 12 bin adede yaklaşmak istediklerini ifade etti.
Model yelpazelerinin sürekli geliştiğini anlatan Senyücel, “2015 yılına kadar her 6 ayda yeni bir Skoda modeli tanıtacağız. Dolayısıyla bu, markamızın gelecek yıllarda daha da hareketleneceğini işaret ediyor. 2015’te hafif ticarimiz olsun ya da olmasın, 20 binli rakamlara ulaşmak istiyoruz” dedi.
Yeni Octavia, dinamik tasarımı, geniş iç mekanı, fonksiyonelliği, yenilikçi donanımlarıyla dikkat çekecek.
Ekonomik motorlar
Yeni Octavia, Türkiye’de 1.2 lt TSI (105 HP), 1.4 lt TSI (140 PS) benzinli ve 1.6 lt TDI (105 PS) dizel motor seçenekleriyle satılacak. DSG otomatik şanzıman, 1.6 TDI motor ile alınabilecek. Fiyat 46 bin TL’den başlıyor. 
Civic HB’den dizel sürprizi
Honda’nın yenilediği Civic Hatchback modeli, benzinlinin yanı sıra Japon üretici tarafından yeni geliştirilen 1.6 lt dizel motor seçeneğiyle Türkiye’de satışa çıkan yeniliklerden biri oldu. Yeni Civic HB, 1.6 lt 120 HP’lik tamamen yeni i-DTEC motoruyla fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 3.6 lt yakıt tüketiyor.
Yenilenen Civic HB ise, eskisine göre 20 mm daha alçak ve 10 mm daha geniş oluşuyla dikkat çekiyor. Eskisine göre farklı ön ve arka tasarıma sahip Civic HB’in 100 HP’lik 1.4 lt benzinli versiyonu 48 bin 900 TL, dizeli 61 bin TL’den başlayan fiyatlara sahip.
Otomotivin Çin seferi
Avrupa’da neredeyse can çekişen satışlar nedeniyle ciddi zorluklar çeken otomotiv üreticileri, neredeyse “otomobile aç” olan Çinli tüketicileri cezbetmek ve bu sayede teselli bulmak amacıyla “Çin seferi”ne çıktı. Şanghay Otomobil Fuarı’na akın eden dünyanın önemli üreticileri, lüks modellerinin yanı sıra Çin pazarına özel tasarımları ve modelleriyle de dikkat çektiler.
Şanghay Fuarı’nda Ferrari, Bentley, Rolls Royce, Mercedes, BMW gibi markalar en son yeniliklerini sergilerken, Audi, bu pazara özel versiyonlar getirdi. 64 bin süper zenginin bulunduğu Çin’de, 190 bin doların üzerinde fiyata sahip lüks otoların satışlarının geçen yıl 1.25 milyon adet olduğu belirtiliyor. Bu nedenle fuarda, yeni çıkan markalar da var.
Japonların arayışları
Fuarda, Amerikan ve Koreli markaların bu pazara yönelik ya da Çin’de ürettiği modellere rastlamak mümkün olurken, Japonlar da, geçen yıl iki ülke arasındaki anlaşmazlığın yeniden gündeme gelmesiyle düşen satışlarını, bu pazara özel tasarımlar ve hibrit teknolojili modellerle hareketlendirmek istiyor. Bu arada GM, BMW gibi markalardan sonra Çin’e yönelik “yerli marka” kervanına “Horki” ile Kia da katılıyor.
Fuarda, iki ilginç olay daha var. İlki, Ford’un Çin pazarına yönelik tasarladığı konseptle, uzun yıllar önce “tedavülden” kaldırdığı “Escort” yeniden kullanmasıydı. İkinci ilginçlik ise, Avrupa’da sürekli zarar eden Opel’in, Çin’e ilk kez gelmesiydi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)