Bulgaristan Volkswagen'e devlet teşvikini ikiye katladı

Bulgaristan Volkswagen'e devlet teşvikini ikiye katladı

access_time16 Ekim 2019 09:58
Volkswagen’ın yeni fabrikası için Türkiye’nin en büyük rakibi konumundaki Bulgaristan, devlet teşviki teklifini ikiye katladı. VW yönetiminde Türkiye’nin Suriye harekatıyla ilgili huzursuzluk olduğu belirtiliyor

Alman otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) kuracağı yeni fabrika için yer arayışında Türkiye'nin en ciddi rakibi olan Bulgaristan, fabrika için vereceği devlet teşviki miktarını ikiye katladı.

Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Başkent Sofya merkezli Bulgar otomotivciler birliğinin başkanı olan Plevneliyev gazeteye yaptığı açıklamada, "Volkswagen şirketine 135 milyon euro yerine 250-260 milyon euro teklif etmenin bir yolunu bulduk" diye konuştu.

"AB Komisyonu ile görüştük"

Üzerine demiryolu ve otoyol bağlantıları ile tramvay gibi altyapı eklendiğinde teklif miktarının 800 milyon euroya yükseldiğine dikkat çeken Plevneliyev, söz konusu devlet teşvik miktarı konusunda AB Komisyonu ile de görüşüldüğünü kaydetti.

AB üyesi ülkeler AB rekabet hukukuna bağlılıkla yükümlü oldukları için Komisyon'un çeşitli bölgeler ve özel durumlar için öngördüğü miktarın üzerinde devlet teşviki veremiyor. Plevneliyev Türkiye'nin ise AB kurallarının dışına çıkarak teklifini yaptığını savundu.

Plevneliyev teklifin VW'ye iletildiğini, henüz bir yanıt almadıklarını da belirtti.

VW yönetiminde harekât huzursuzluğu

VW teftiş kurulu üyelerinden Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Stephan Weil, "Suriye'nin kuzeyinden gelen görüntüler korkunç. Volkswagen'ın bu koşullar altında Türkiye'de milyarlık yatırım yapacağını tahayyül edemiyorum" diye konuştu. Eyalet, VW'nin ikinci büyük hissedarı konumunda.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik geçen Çarşamba günü başlattığı askeri operasyon Almanya ve AB tarafından kınanmış, Türkiye'ye yönelik silah satışlarının durdurulması gibi önlemler açıklanmıştı. Volkswagen Salı günü yaptığı açıklamada Türkiye ile ilgili mevcut gelişmelerin endişeyle izlendiğini ve yatırımla ilgili kararın ertelendiğini bildirmişti. Nihai kararın Ekim ayı başlarında açıklanması bekleniyordu. (DeutscheWelleTürkçe)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)