Büyük Anadolu değil, büyük bahane!

Büyük Anadolu değil, büyük bahane!

access_time24 Nisan 2014 16:59
Sürücü kurslarında sorun büyük. Ücretler alındıktan sonra kursta yetkili bulunmuyor
BURAK TAŞÇI - btasci@otomobilsayfasi.com - twitter.com/buraktasci

Tüm medeni ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de sürücü kursuna gitmeden ehliyet alınamıyor. Ancak Türkiye’de medeni ülkelerde görülmeyen bir tablo yaşanıyor. Ehliyet almak için prosedürleri yerine getiren adaylar uğradıkları mağduriyetten şikayet ediyor. 

İddiaya göre İstanbul Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren Büyük Anadolu Sürücü Kursu sürücü adaylarını mağdur ediyor. Uygulama gereği, motosiklet direksiyon sınavına girecek olan adayların, sınav öncesi sürücü kursu tarafından eğitime tabi tutulması gerekirken, iş böyle olmuyor. Tıpkı 26 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan motosiklet direksiyon sınavına girmek için eğitim bekleyen adayın yaşadığı sıkıntı gibi. Mağdur olduğunu söyleyen aday, “Hazırlıklara başladık. Sürücü kursundan motosiklet kullanma eğitimi almamız gerekirken, Büyük Anadolu Sürücü Kursu bu eğitimi, çeşitli bahanelerle vermedi” diyor.

Mağdur aday sözlerine şöyle devam ediyor: “Beylikdüzü Büyük Anadolu Sürücü Kursu yetkilileri 24.04.2014 tarihinde saat 13.30’da motosiklet eğitimi verecekti. İşimden izin alıp, en az 1.5 saat uzaktaki kurs yerine gittiğimde hiçbir bildirim yapılmadan eğitimi saat 15:00’e ertelediklerini öğrendim. Mecburen iki saat bekledim. Anca saat 15.00’te eğitimi verecek olan kursun müdürü gelmedi. Şimdi hafta sonu, motosiklet kullanma eğitimi almadan sınava gireceğiz.”

BÜYÜK ANADOLU SÜRÜCÜ KURSU’NDA SORUNLAR BİTMİYOR

Mağduriyet konusu bununla da sınırlı değil. İddiaya göre Büyük Anadolu Sürücü Kursu’nda daha önce de sıkıntılar yaşanmış. Kendi imkanlarıyla motosiklet kullanmayı öğrenen ve motosiklet ehliyeti almaya hak kazanan kişilerin sertifikaları kurs tarafından yapılan yanlışlık nedeniyle 1 haftada düzenlenmesi gerekirken 1 ayda ancak düzenlenmiş. Mağdur olan sürücü adayları ise parasını verdikleri halde düzgün hizmet alamamış.

Bu manzara karşısında ortaya bir Türkiye gerçeği çıkıyor: Görevleri eğitimli sürücü adayları yetiştirmek olan sürücü kurslarının özensiz tavırları nedeniyle, ‘trafik canavarı’ dediğimiz, eğitimsiz sürücüler trafiğe çıkıyor…

BU TARZ KURSLAR NEREYE ŞİKAYET EDİLMELİ?

Sürücü adayları, sürücü kurslarını şikayet etmek istediklerinde kursun bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Hukuk kısmına başvurarak hukuki işlem başlatabilir.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)