Çanakkale Boğazı '1915' ile geçilecek

Çanakkale Boğazı '1915' ile geçilecek

access_time02 Temmuz 2016 06:20
Marmara Otoyol Ringi’ni tamamlayacak Çanakkale 1915, 2023 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Osmangazi Köprüsü’nün açılışında, “Sırada Çanakkale 1915 Köprüsü var” yönündeki sözlerinin ardından söz konusu köprü merak konusu oldu. Osmangazi Köprüsü ile İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin trafik sıkışıklığını azaltacak Marmara Otoyol Ringi’nin ilk ayağı tamamlanmış oldu. Ringi birleştirecek olan yatırım da Çanakkale Köprüsü olacak. Marmara Otoyol Ringi, Osmangazi Köprüsü’nün yer aldığı İstanbulİzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-TekirdağÇanakkale- Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek. Ring projesi, Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprüyle tamamlanacak.
DÜN AÇILIŞI YAPILMIŞTI!    DÜN AÇILIŞI YAPILMIŞTI!
AĞIR TRAFİĞE RİNG ÇÖZÜMÜ
Türkiye’nin yük ve yolcu taşımacılığında en yoğun ana karayolu koridoru, Marmara Bölgesi ve İstanbul’da yer alıyor. Bölge, bu nedenle ciddi trafik sıkışıklığı yaşıyor. Projeyle, güneye ve Ege’ye inecek araçlar İstanbul’a girmeden Çanakkale üzerinden taşınabilecek. Böylece zaman, taşıt işletme giderleri ile trafik kazası maliyetleri de azaltılacak. Ulaştırma Bakanlığı, projenin yıllık faydasının 2.5 milyon TL olacağını hesaplıyor.

MARMARA RİNGİ’NİN KİLİT NOKTASI

Marmara Otoyol Ringi’nin iki ayağı İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarının yapımı sürüyor. Projenin üçüncü ayağı Kınalı- TekirdağÇanakkale- Balıkesir Otoyolu olacak. 352 kilometre uzunluğundaki yol, Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü de kapsayacak. Projenin yap-işletdevret modeli ile yapılabilmesi için Yüksek Planlama Kurulu onayı bekleniyor.

EN UZUN ASMA KÖPRÜ

Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Boğazı’nı 2 bin 23 metre orta açıklıkla geçecek. Proje, toplam uzunluğu 3 bin 623 metre olan asma köprü şeklinde planlandı. Çanakkale Köprüsü, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2 bin 23 metre olacak. Köprü üzerinde 2x3 taşıt şeridi bulunacak. Köprünün Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023 yılında açılması planlanıyor.



İŞTE O GÜZERGÂH

Çanakkale Köprüsü için ilk olarak Sarıçay- Kilitbahir güzergâhı belirlenmişti. Bu bölge tarihi Gelibolu Yarımadası’na zarar vereceği endişesiyle değiştirildi. Gelibolu İlçesi’nin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Lapseki İlçesi’nin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkii belirlendi. (Habertürk / Deniz Çiçek)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)