Çavuşoğlu'ndan taksiler için ÖTV sözü

Çavuşoğlu'ndan taksiler için ÖTV sözü

access_time07 Mart 2019 13:25
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taksilerde Haziran 2019'a kadar geçerli olan ÖTV indiriminin uzatılmasıyla ilgili çalışma yapacaklarının sözünü verdi.

İzmir'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taksi durak başkanları, taksi şoförleri ve muhtarlarla kahvaltıda buluştu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve çok sayıda partilinin Karabağlar esnafı ile buluştuğu toplantıda, katılımcılara İzmir projeleri ile ilgili bilgi verildi.

Taksilerde Haziran 2019'a kadar geçerli olan ÖTV indiriminin uzatılmasıyla ilgili talepleri dinleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu sıkıntının çözülmesi noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şoför esnafının sorunları ile yakından ilgilenerek çözüm için hemen talimat verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Meclis'ten çıkan yasayla ilgili benim de katkılarım oldu. Şahsen şoför esnafımızın dertlerini dinleyip aktarıyoruz. ÖTV konusunda seçim arifesinde olduğumuz için değil haklı bir talebiniz olduğu için yakından ilgileneceğimin sözünü veriyorum. Bunlar ticari araçlar. Sağlanan kolaylıklar devam etmelidir. ÖTV'nin kaldırılmasıyla özellikle taksiciler çok lüks araçlar almış. Muğla, Kuşadası ve Antalya gibi turizmin geliştiği yerlerde lüks araçlar var. Gelen turistler memnun. Eskiden Antalya'dan Pamukkale'ye günübirlik turlar olurdu. Şimdi lüks araçlar sayesinde daha konforlu olacak" diye konuştu.

İzmir'in kalkınması gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, İzmir'e kısa süre içinde ikinci kez geldiğini hatırlatarak, "Geçen geldiğimde Nihat Zeybekci ile birlikte dolaştık. Tabloyu görünce üzüldüm. Yurt dışında çalışırken dahi çok sevdiğim kardeşimin buradaki çalışmalarını takip ediyorum. Sokaklardaki detayları tespit ediyor. Alsancak'ta dolaşırken tıpkı minibüsçü kardeşimin 'kurtarın bizi' diyerek çığlık attığı gibi CHP'liler de gelip 'bizi kurtarın artık' diyor. 'Partimizdir deyip oy verdik bizi kurtarın' diyorlar. Bu sefer Nihat Bey'e oy verecekler. Bu şehir makus talihinden kurtulacak" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

access_time24 Nisan 2024 10:26

Çin’de otomobil ihracatının hem hacmi hem de fiyatları yükseliyor. Çin'de sadece elektrikli araçların ihraç hacmi yıl bazında yüzde 80,9 oranında artarken hibrid araçların...

Tesla binlerce kişiyi işten çıkaracak

Tesla binlerce kişiyi işten çıkaracak

access_time24 Nisan 2024 07:55

Tesla, Kaliforniya'da 3 bin fazla kişiyi işten çıkaracağını bildirdi

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)