Cenevre Oto Fuarı'nda 'sportif' yarışı başlıyor

Cenevre Oto Fuarı'nda 'sportif' yarışı başlıyor

access_time06 Mart 2017 05:29
Sektörün en önemli organizasyonlarından Cenevre Otomobil Fuarı yarın başlıyor. Birçok lansmanın yapılacağı fuarda dev markalar, özellikle sportif modelleriyle adeta hız, güç ve tasarım yarışına giriyor

Dünya çapındaki en prestijli otomobil fuarlarından olan Cenevre Otomobil Fuarı başlıyor. 7-19 Mart 2017 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre şehrinde bu yıl 87. kez düzenlenecek olan fuarda, dev markaların en yenileri görücüye çıkıyor. Sportiflerin ön planda olduğu fuarda markalar yeni modelleriyle adeta hız, güç ve tasarım yarışına giriyor. 7-8 Mart'ta düzenlenecek basın günlerinin ardından 9 Mart'ta fuar tüm otomobil tutkunlarına kapılarını açıyor. Geçtiğimiz yıl fuara 30 ülkeden 200 firma katılmıştı. 77 bin 323 m2 üzerinde kurulan olan fuarı yaklaşık 700 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Ford Yeni Nesil Fiesta ST'yi tanıtıyor

Gücünü yepyeni, üç silindirli 1.5 L EcoBoost motordan alan Yeni Nesil Fiesta ST, Cenevre Motor Show’da Ford standında müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Yeni nesil Fiesta ST, 200 PS güç ve 290 Nm tork sunarken, 0-100 km/h hızlanmasının da 6,7 saniye olması öngörülüyor. Üçüncü nesil Fiesta ST, şimdiye kadar üç silindirli bir motorla güçlendirilen ilk Ford Performance modeli olmanın yanı sıra seçilebilir sürüş modları özelliği sunan ilk Fiesta ST modeli olacak.

Toyota'nın en yenileriyle İsviçre'de

Toyota, 7-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda 2017 model yeni Yaris’i ve onun sportif versiyonu olan Yaris GRMN’yi beğenilere sunacak. Toyota standında aynı zamanda “i-TRIL Concept” dünya lansmanı da gerçekleştirilecek. Toyota fuarda Toyota Gazoo Racing yarış otomobilleriyle de yer alacak.

Yeni Subaru XV'nin prömiyeri olacak

Subaru’nun yeni global platformu üzerinden geliştirilen ve tamamen yenilenen XV’nin dünya prömiyeri, fuarda yapılacak. Subaru’nun yeni global platformu üzerinden geliştirilen ilk crossover modeli olma unvanını almaya hazırlanan yeni XV, markanın karakteristik özelliklerinden karşılıklı-yatay yerleşimli Boxer Motor, simetrik sürekli dört tekerden çekiş teknolojilerini ve birçok yeniliği barındıracak.

Infiniti'den Yeni Q50'nin lansmanı

Infiniti, yenilenen Q50 ve Q60 Project Black S’i sergiliyor. Fuarıda Infiniti, 2017 yılı içinde satışa sunacağı yenilenen Q50 modelinin dünya lansmanını gerçekleştirecek. Yenilenen Q50’nin iç tasarımında omurgayı destekleyen yeni koltuklar ve malzeme kalitesindeki iyileştirmeler öne çıkıyor. Dış tasarımda ise çift bombeli ön ızgaranın derinliği artırılırken, yeni LED farlar Infiniti'nin ikonik “insan gözü” unsurunu ön plana çıkartıyor. Infiniti Project Black S’de ise ilk defa ERS teknolojisi markanın seri üretim bir otomobilinde sunulacak. sunulacak olması.

Skoda birçok prömiyer yapacak

Skoda birçok prömiyerle birlikte yeni modelleri tanıtacak. Markanın kalbi konumunda yer alan ve global alanda markanın en çok satan modeli Octavia’nın yenilenmiş versiyonunu gösterilecek. Aayrıca Octavia RS 245’i de ziyaretçilerle buluşturacak. Octavia’nın maceracı modeli Scout da ilk kez fuar ile birlikte gösterilecek. Skoda, Cenevre’de yeni Octavia modellerinin yanı sıra büyük SUV modeli Kodiaq’ın iki yeni versiyonunu daha dünya prömiyeriyle tanıtacak.

Renault yeni Captur'la geliyor

Yeni Renault Captur fuarda yeni yüzünü gösterecek. Hem iç hem de dış tasarımındaki yeniliklerle ve yeni ekipmanlarıyla, Avrupa’da B segmenti crossover otomobil satışlarında model liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Dacia, Stepway ailesinin yeni üyesi Logan MCV Stepway’in ilk gösterimini gerçekleştiriyor. Ayrıca Dacia, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Stepway ailesinin her üyesi ve Duster için yepyeni limited-edition versiyonlarını lanse ediyor.

Ferrari 'en hızlı'yı tanıtacak

Ferrari, F12 Berlinetta ve F12 tdf gibi efsane modellerin takipçisi konumundaki yeni modeli 812 Superfast’i, fuarda ilk kez tanıtacak. Ferrari, tarihinin en güçlü ve en hızlı otomobili olarak ön plana çıkan 812 Superfast ile bu sene kutlayacağı 70. kuruluş yıldönümünü efsane olarak anılacak bir modelle onurlandırmayı da amaçlıyor.

Porsche'den iki yeni model

Porsche, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Panamera Ailesi’nin en yeni iki üyesinin dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. Panamera Sport Tourismo, arkada 3 koltuğa sahip ilk Panamera modeli olarak öne çıkıyor. Panamera Turbo S E-Hybrid ise 550 HP güç üreten V8 motoru ile 136 HP’lik elektrikli motoru birleştiriyor ve Panamera Ailesi’nin en güçlü modeli olarak konumlanıyor.

Citroën C-Aircross Concept'le fuarda

Citroën, Cenevre’de, 2017 sonunda yollara çıkarmayı planladığı kompakt SUV’sinin konsept versiyonunu C-Aircross Concept adıyla, yine 2017’nin ilk yarısında satışa sunacağı VIP Binek Van modeli Space- Tourer’ı ise “Ë” Concept isimli 4x4 versiyonu ile sergiliyor.

Yeni Nesil Ibiza’nın dünya lansmanı

SEAT’ın tüm dünyada 5.4 milyondan fazla adetle en çok satan modeli olan Ibiza’nın yenilenmiş hali, 2017 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılıyor. İspanyol marka fuarda ayrıca, CUPRACER Evo 17 ve yeni 300 hp gücündeki Yeni SEAT Leon CUPRA’yı da sergiliyor. Lexus yeni hibrit modeliyle geliyor

Lexus, 7 Mart tarihinde kapılarını açacak

Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni hibrit modeli LS 500h’nin dünya lansmanını gerçekleştirecek. Markanın amiral gemisi modeli olan LS’i tamamen yenileyen Lexus, bu araçla premium segmente bir kez daha farklı bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor.

Kia, Picanto ile fuarda yer alacak

Kia'nın yenilenen küçük hatchback modeli Cenevre'de tanıtılacak. 65 hp'lik 1.0 litrelik benzinli motoru ile dikkat çekecek olan Kia Picanto'nun tanıtılacak diğer motor seçeneği ise 85 hp'lik 1.2 motor olacak.

Inovasyonu, Fransız zarafetini ve avant-garde tasarım anlayışını eşsiz müşteri programlarıyla buluşturan DS Automobiles, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda DS 7 CROSSBACK’in dünya prömiyerini gerçekleştiriyor.

OKÇU, FUARDAKİ İLK TÜRK TASARIM FİRMASI

Başta otomotiv sektöründe olmak üzere, tekne ve uçak içi lüks tasarımında da dünyanın sayılı markalarından olan Okçu, fuara katılan ilk Türk iç tasarım firması olacak. Mercedes-Benz’in lüks tasarım alanında, küresel anlamda resmi iş ortağı olarak 40’a yakın ülkeye ihracat yapan Okçu, fuarda yeni Mercedes V Serisi üzerinde tamamen el işçiliği ile hayata geçirdiği lüks araç içi tasarımını ziyaretçilerin beğenisine ilk kez sunacak. (Dünya / Aysel Yücel)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)