Cenevre'de şov başlıyor

Cenevre'de şov başlıyor

access_time29 Şubat 2016 05:03
Cenevre Otomobil Fuarı yarın kapılarını açıyor. 120’den fazla yeniliğin tanıtılacağı fuarda Türkiye’nin yeni yerlileri de ilk kez boy gösterecek
Otomotiv endüstrisinin en önemli fuarları arasında yer alan ve her yıl düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, bu yıl 86. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Levent Köprülü'nün Milliyet'teki haberine göre salı ve çarşamba günü basına açık olacak fuar, 3-13 Mart arasında da halkın ziyaretine açılacak. Fuarda, Türkiye’nin yeni yerlileri de, ilk kez tanıtılacak modeller arasında yerlerini alacak.
Bu yıl 120’den fazla modelin dünya ve Avrupa tanıtımının yapılacağı fuarda, en fazla yenilik SUV ve crossover sınıfında göze çarparken, spor otomobil tutkunlarına hitap edecek “süper modeller” de yerini alacak. Daha çok spor karakterli otomobilleriyle tanınan İtalyan Maserati’nin ilk SUV’u “Levante”, Çek üretici Skoda’nın önümüzdeki aylarda üretimine başlayacağı 7 kişilik SUV’un konsept hali “”Vision S”, Seat’ın yeni crossover modeli “Ateca”, rekabetçi SUV sınıfına katılacak yeni üyeler olacak.

Sporcular az değil

Spor otomobiller de, bu fuarın “olmazsa olmazları” arasında yerini alacak. Nitekim Bugatti’nin merakla beklenen ve Veyron’un yerini alacak modeli Chiron, burada ilk kez tanıtılacak. Modelin, dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olması bekleniyor.
Diğer performanslı ve spor otomobil modelleri arasında dört silindirli motora sahip yeni Porsche 718 Boxster, Lamborghini’nin dünyada “tek” olarak üreteceği “Centenario”, Jaguar’ın F-Type SVR, Aston Martin DB11, McLaren-570GT, Ferrari GTC4Lusso bulunuyor. Bununla birlikte yine burada ilk kez tanıtılması planlanan 2080 HP’lik “Arash AF10”, fuarda ilk kez sergilenecek olmasına rağmen 20 adetlik üretiminin tamamı satılan Pagani Huayra BC, Zenvo SS1 gibi sıra dışı sporcular da bulunacak.

Elektriksiz olmaz!

Eskisi kadar yoğun olmasa da, fuarda elektrikli yeniliklerin de sayısı az değil. Nitekim Citroen “E-Mehari” elektrikli konseptinin yanı sıra, lüks bağımsız marka haline getirdiği DS standında da elektrikli spor otomobil konsepti “E-Tense”yi sergileyecek. Hyundai ve Kia, Toyota’nın Prius’una rakip olarak sunacakları yeni hibrit modellerini getirirken, Porsche, Frankfurt’ta da sergilediği elektrikli konseptini burada da sergilemeyi planlıyor.   
 
Yerlilerin fuar geçidi

Yüksek miktardaki yatırımlarla “Türkiye’nin yeni yerlileri” olarak yollarda çıkmaya başlayacak modeller de, ilk kez Cenevre’den dünyaya tanıtılacak. Nitekim sadece konsept haliyle gösterilen ve Türkiye’de üretimine başlanacağı açıklanan Toyota’nın iddialı crossover modeli C-HR, artık burada seri üretime hazır olarak ortaya çıkacak. Birkaç gün önce fotoğrafları ortaya çıkan yeni C-HR’ın, gerçek adının da açıklanması bekleniyor.
Tofaş’ın üretimine başladığı ve Avrupa’da “Tipo” olarak bilinen Egea da, bu yıl devreye girecek Hatchback ve Station Wagon kasa tipleriyle bir arada Cenevre’de olacak. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)