Chrysler fabrikasının başına bir Türk geçiyor

Chrysler fabrikasının başına bir Türk geçiyor

access_time03 Nisan 2017 06:02
Fiat Chrysler’ın yaklaşık 1.5 milyar dolar yatırım yapacağı Sterling Heighs fabrikasının başına, Tofaş’ta Endüstriyel Operasyonlar Direktörlüğü görevinin yürüten Akın Aydemir geçecek...

Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) “Dünya Klasında Üretim” programında “Altın Seviye”de bulunan dünyadaki ender fabrikalardan biri olan Tofaş, bu başarısıyla ABD’ye araçtan sonra yönetici de ihraç etmeye başladı. Tofaş’ta Endüstriyel Operasyonlar Direktörlüğü görevinin yürüten Akın Aydemir, FCA’nın Amerika’daki önemli tesislerinden olan Sterling Heights fabrikasının başına geçiyor.

ABD’ye Türkiye’de “Ram” markasıyla üretilen Doblo modelini ihraç eden, Fiat’ın Egea projesini büyük ölçüde “sıfırdan” geliştirerek markanın Avrupa’daki pazar payının artmasını sağlayan Tofaş, FCA dünyasındaki önemli tesislerden biri haline geldi. Bu başarının mimarları arasında yer alan ve Tofaş’ın Bursa fabrikasının FCA’nın Dünya Klasında Üretim programında “Altın Seviye”ye yükselmesinde emeği geçen Akın Aydemir, ABD’ye transfer oldu.

FCA’nın geçen yıl açıkladığı 1.5 milyar dolarlık yatırımla yeni nesil Ram pick-up’ın da üretim üssü haline gelecek Michigan’daki Sterling Heights fabrikasının yönetimine, Aydemir geçiyor. Aydemir’in yerine de, Kalite Direktörü olan Zeki Erdal Şimşek atandı.

‘Gurur duyuyoruz’

Mayıs ayı itibariyle, FCA’nın Michigan’daki Sterling Heights fabrikasındaki “Fabrika Direktörlüğü” görevine başlayacak olan Akın Aydemir, böylelikle, bölgeye bir defada ve tek şirket tarafından yapılacak en yüksek yatırımın yönetimini üstlenecek. Tesis, halen üretilen Chrysler 200 modelinin bantlara veda etmesiyle tamamen ticari araç üretim merkezine dönüşecek. Burada, ABD’nin popüler araçları arasında yer alan “Ram 1500” pick-up’ın yeni nesli üretilmeye başlanacak.

Tofaş’ın dünyanın farklı ülkelerine sadece otomobil ve hafif ticari araç ihraç etmediğini vurgulayan CEO Cengiz Eroldu, FCA içinde önemli noktalara Türk yönetici ihraç ettiklerini vurguladı. Eroldu, “Bugün 7 ayrı markaya aynı anda üretim ve 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunun ötesinde FCA çatısı altında, dünyanın farklı ülkelerine farklı pozisyonlarda Türk yönetici ihraç etmeyi sürdürüyoruz. 2010’dan bu yana fabrikamızın başarısına büyük katkısı olan Akın Aydemir’in, FCA’nın önemli üretim merkezlerinden biri olan Sterling Heights fabrikasına Fabrika Direktörü olarak atanmasından büyük gurur duyuyoruz. Bu sadece Tofaş’ın değil tüm Türkiye’nin başarısı” dedi.

‘Rüştümüzü ispatladık’

Tofaş’ın Dünya Klasında Üretim yolculuğuna 2006’da başladığını hatırlatan Eroldu, “FCA’nın dünya çapındaki en iyi ilk 4 fabrikası arasındayız. Tofaş, işletme içi araç trafiği, işçi sağlığı ve güvenliği de dahil olmak üzere her alandaki uygulamalarıyla dünya üretiminin üst sınıfında yer alan işletmelerden biri. Bu konuda rüştümüzü Fiat Chrysler dünyasına ispat ettik. Tofaş’ın ABD’ye fabrika müdürü ihracıysa, Tofaş’ın global yetkinliğinin ispatıdır” ifadelerini kullandı.

FCA bünyesinde “Altın Seviye”ye ulaşmış sayılı tesislerden biri olan Tofaş, bu nedenle Fiat dünyasında örnek alınan bir tesis. Bu kapsamda tüm dünyadan pek çok yönetici ve çalışan, her yıl Bursa fabrikasına belirli aralıklarla ziyaretler düzenliyor. Aynı şekilde Tofaş mühendisleri, Sırbistan’a giderek buradaki tesisin üretime hazırlanmasını organize etmişlerdi. (Milliyet / Levent Köprülü)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)