Çin - ABD savaşı oto fuarlarına sıçradı

Çin - ABD savaşı oto fuarlarına sıçradı

access_time22 Nisan 2019 08:44
Çin ve ABD arasında şimdi de fuar rekabeti başladı. Şangay ve New York’ta düzenlenen otomobil fuarları aynı anda kapılarını açtı

Dünyada ABD ile Çin arasında yaşanan ticari, ekonomik, askeri ve politik alandaki rekabete bir yenisi daha eklendi. Çin ve ABD arasında şimdi de fuar rekabeti başladı. Birbirinden 12 bin kilometre uzaklıktaki Şangay ve New York'ta düzenlenen otomobil fuarları aynı anda kapılarını açtı.

Dünyanın en büyük iki otomotiv pazarından daha fazla pay almak isteyen markalar, her iki fuara da büyük ilgi gösteriyor. Yeni modellerini ve teknolojilerini sergiliyor. Bu yüzden Şangay ve New York fuarları, sadece Çinli ve Amerikalı tüketicilerin değil, dünyadaki bütün otomobil tutkunlarının ilgisini çekiyor. Şangay'daki fuarda Çinli markalar gövde gösterisi yaparken, New York'ta Avrupalı markalar dikkat çekiyor.

25 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek Şangay'da elektrikli otomobiller şov yaptı. Çinlilerin yanı sıra Aston Martin, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Mini, Renault, Nissan gibi markalar da elektrikli otomobillerini ilk kez fuarda sergiledi.

RÜŞDÜNÜ İSPAT ETTİ

Şangay Fuarı, Çin'in otomotiv dünyasında rüşdünü ispat ettiğini ortaya koyuyor. Düne kadar Çinli otomotivciler, batılı markaların taklit modellerini üretip, fuarlarda sergilerlerdi. Ancak son yıllarda bu tablo değişti. Çinliler artık kendi otomotiv markalarıyla model geliştirip, üretiyorlar.

YANKİLERE KÜÇÜK MODEL

Bu yıl 119'uncu kez düzenlenen Uluslararası New York Otomobil Fuarı, 28 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Geçtiğimiz yıllarda ağırlıklı olarak V8 motorlu araçların, büyük SUV ve pick-up'ların sergilendiği fuarda, bu yıl küçük ve orta sınıf sedanlar ile SUV araçlar tanıtılıyor. Şangay'daki kadar olmasa da elektrikli modeller bulunuyor.

Ancak, her iki fuarı katılan markaların sayısı, sergilenen yeni modeller ve teknolojik yenilikler açısından karşılaştırdığımızda Şangay öne çıkıyor. 1985'ten bu yana düzenlenen Şangay'ın New York'u açık ara solladığını söylemek yanlış olmaz. (Ufuk Sandık - Sabah)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

access_time20 Nisan 2024 15:06

Otomotiv sektörü 2024’ün ilk çeyreğinde, 2023’ün aynı dönemine göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 1,27’lik artış yaşadı. Üretici üyelerin yüzde 73,3’ü...

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

access_time20 Nisan 2024 14:35

Tesla, Model Y, X ve S'in ABD fiyatlarını 2 bin dolar indirdi.

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)