Çin'de 'top model'siz ilk fuar

Çin'de 'top model'siz ilk fuar

access_time21 Nisan 2015 06:21
Otomotiv üreticileri Çin pazarından pay kapmak için Şanghay fuarına koştu. Fuarda ilk kez top modelli tanıtım yasak
Çin’in en büyük Otomobil fuarı Auto Shanghai 2015, Şanghay kentinde kapılarını açtı. 9 gün sürecek fuarda hem birbirinden lüks yeni modeller, hem de tasarruflu otomobiller boy gösterecek. Ancak oto fuarlarında görmeye alışık olduğumuz top modeller bu kez olmayacak. Otomobillerin etrafında boy gösteren mankenlerin bütün ilgiyi üzerine çektiğini düşünen fuar yönetimi, bu yıl modelli tanıtımı yasakladı. CNN internet sitesi yasağı, “Bu yıl sadece 4 tekerlekli modeller sergileniyor” diye duyurdu.
Auto Shanghai 2015, Pekin otomobil fuarıyla dönüşümlü olarak 2 yılda bir yapılıyor. Çin, 2009 yılından beri dünyanın en büyük otomobil pazarı. Geçen yıl ülke genelinde 23.5 milyon araç satıldı. Bu rakam, ABD’de satılan araç sayısından yaklaşık 8 milyon fazla.

Çin’e özel modeller

Bu nedenle Çin’de pazar payını artırmaya çalışan dev otomobil markaları birbiriyle yarışıyor. Ford CEO’su Mark Fields ve Renault Nissan CEO’su Carlos Ghosn, Şanghay’daki fuara katılan isimler arasında. Dünya devlerinin Çin pazarına özel ürettiği araçlar fuarda dikkat çekti. Bunlar arasında Buick yeni kompakt sedanı Verano’yu tanıttı. Ford aralarında yeni Taurus’un da olduğu 7 modelle fuara geldi. Nissan ise, fuarda Çinli gençleri hedefleyerek ürettiği Lannia model sedan aracını tanıttı.

188 bin dolara ‘ucuz’ McLaren

İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren, Şanghay’da ‘en uygun fiyatlı’ olacağını söylediği 540C modelini tanıttı. 540 beygir gücündeki araç 3.8 litrelik 8 silindirli motora sahip.
100 kilometre hıza 3.2 saniyede McLaren 540C, saatte 330 kilometre hız yapabiliyor. Satışına 2016’da başlanacak olan aracın fiyatı açıklanmadı. Ancak 188 bin dolar civarında bir etikete sahip olacağı tahmin ediliyor.
İngiliz Rolls Royce ise yeni Phantom Limelight’ı görücüye çıkardı. 6.75 litrelik 12 silindirli bir motora sahip olan aracın içinde el yapımı parfüm ve saat yerleştirme bölmesi bile var.

Almanlar çevreci çıkarma yaptı

 Alman devi Mercedes, bu yıl BMW X6’ya rakip olarak 2016 GLE Coupe’yi çıkardı. BMW X4 seçeneğini sununca, Mercedes’ten Şanghay’da görücüye çıkardığı konsept GLC Coupe hamlesi geldi. 362 beygir gücünde motora sahip 6 silindirli araç, 4 çeker. Alman Volkswagen önümüzdeki 4 yıl içinde 15 yeni çevreci modeli Çin’de üreteceğini açıkladı. VW’nin lüks markası Audi ise fuarda yeni hibrit modeli Q7 E-tron SUV’u tanıttı.

Çinli Volvo ABD yolunda

Fuarda Çinli üreticiler de pazar paylarını artırmanın yollarını arıyor. Bunların başında da Volvo’nun Çinli sahibi Geely geliyor. Şirket, Chengdu kentinde ürettiği Volvo S60 Inscription modelini yakında ABD’ye satmaya hazırlanıyor. Araç, Amerikan yollarına çıkacak ilk Çin malı otomobil olacak. Geely, Volvo tasarım şefi Peter Horbury öncülüğündeki bir ekibin yarattığı Borui model sedanını da tanıttı. Araç 18 bin dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)