Citroën C4 Cactus’e ”TECHNOBEST 2014” Ödülü

Citroën C4 Cactus’e ”TECHNOBEST 2014” Ödülü

access_time19 Aralık 2014 07:29
“Yılın En İyi Otomobil Teknolojisi”ni belirleyen ‘’TECHNOBEST’’ oylamasında Citroën C4 Cactus, ‘Airbump®’ teknolojisi ile ödül almaya hak kazandı
Citroën Cactus’ün çevresini kaplayan Airbump teknolojisinde, hava kapsülleri amortisör görevi görerek Otomobili dışarıdan gelebilecek ufak darbelere karşı koruyor.
Airbump’da kullanılan TPU (termoplastik polüretan), adlı özel malzeme renk atmama özelliği de taşıyor. Tüm zorlu kullanım testlerinden geçen Airbump’lar özel bir bakıma ihtiyaçları olmadığı gibi aracın bakım ve onarım maliyetlerinin de düşmesine katkıda bulunuyor. Airbump teknolojisi sayesinde aracın en çok hasar gören metal bölümleri korunduğu için, araçta değer kaybı yaşanmıyor. Daha ileri hasarlarda ise Airbump'ın bir parçasının değiştirilmesi yeterli oluyor. Citroën’nin yaratıcı teknolojisinin bir ürünü olan bu buluş şehir içi sürüşünü daha rahatlatıcı bir tecrübeye dönüştürüyor.

Avrupa’nın en prestijli ödülleri arasında yer alan Autobest’in "2014 TECHNOBEST” kategorisindeki ödülü; bu yıl dizayn ve fonksiyonelliği bir arada sunan Airbump teknolojisi ile Citroën C4 Cactus’ün oldu. İlk defa Citroën tarafından geliştirilen ve isim hakkı alınan içi hava dolu kapsüllerden oluşan Airbump®; hem otomobile estetik bir görünüm katarken hem de şehir içi kullanımlarda oluşabilecek ufak darbelerden de aracı koruyor.

Avrupa’nın 15 farklı ülkesinden tanınmış otomotiv editörlerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından yapılan oylamada; Citroën’nin daha fazla tasarım ve daha fazla konforu kullanışlı teknolojiler ile bir araya getirerek akılcı bütçelerde otomobil severlere sunmayı hedefleyen

C4 Cactus modeli seçildi. AutoBest puanlandırmasında fiyat, tüketim, kullanışlılık, bagaj kapasitesi, teknoloji, sürüş dinamikleri, tasarım, markanın bayi ve servis ağının yaygınlığı ve yedek parça tedariki gibi farklı kriterler yer alıyor.

Uluslararası AutoBest jürisi, Avrupa’da yer alan ve gelişmekte olan önemli pazarları temsil ediyor. Ayrıca AutoBest jürisi; yeni yatırımlar, bölge halkı için otomotiv sektöründe iş fırsatları, ekolojik girişimler için harcama fonları, Avrupa'nın farklı bölgelerinin gelişimi için destek gibi önemli kriterleri de değerlendiriyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)