Değnekçilere karşı özel tim kuruldu!

Değnekçilere karşı özel tim kuruldu!

access_time14 Temmuz 2015 17:14
Ankara'da, Büyükşehir Belediyesi ücretsiz park uygulamasını yarın başlatıyor. Değnekçilere karşı da özel bir ekip kuruldu

Ankara Ulus Rüzgarlı Caddesi'nde esnaf ve otoparkçılar arasında yaşanan ve 21 yaşındakiBaşkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mehmet Karagöz'ün hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan otoparkçı terörü sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarından itibaren Ankara'da yol boyu otopark ücreti alınmayacağını açıklamıştı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan 33 resmi ekip, 30 Yunus Timi, 13 motorsikletli trafik ekibi, 20 Güven Timi olmak üzere toplam 170 personel ile Büyükşehir Belediye Zabıtası'nca oluşturulan 30'ar kişilik 10 ekip, değnekçilere karşı birlikte mücadele yürütecek.  
 
Geçen hafta içinde 21 yaşındaki Karagöz, yol boyu paralı otopark uygulamasını protesto için katıldığı yürüyüşte, otoparkçıların silahından çıkan ve kalbine isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi. 
 
Konu hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini belirten Gökçek, çarşamba gününden itibaren Ankara'da yol boyu otopark ücreti alınmayacağını açıkladı. Davutoğlu, BosnaHersek gezisi sırasında Ankara'yı arayarak otoparkların ücretsiz olması talimatını vermişti.
 
500 KİŞİLİK TİM  
 
Ankara Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 
"Altındağ Rüzgarlı Sokak’ta 9 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen elim olaydan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yol boyu otoparklara ilişkin aldığı kararın uygulanmasına Ankara Valiliği olarak gerekli destek verilecektir. Bu amaçla oluşturulacak ekipler müşterek çalışacak ve karara aykırı davranışlara kesinlikle izin verilmeyecek. Ancak yol boyu araç parkının ücretsiz olmasının, herkesin, her yere süresiz olarak aracını park edeceği anlamına gelmediğini hatırlatmakta yarar var. Ücretsiz parkın sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işaretle ayrılan yol kenarlarında ve belirtilen sürelerde olacağı hususuna dikkat edilmeli. Belediye tarafından belirlenen yerler ve kurallar çerçevesinde yapılan parklar dışındaki trafiğe aykırı araç parkına trafik ekipleri müdahale edecekler. Sürücülerimizin mağdur olmaması için bu düzenlemelere uygun hareket etmeleri gerekiyor."
 
DEĞNEKÇİLERİ ŞİKAYET EDİN
 
Ankara Valiliği, değnekçilerin 155 Polis İmdat, 153 Alo Zabıta ve valiliğin internet sitesindeki iletişim bölümüne bildirilmesini istedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

access_time16 Nisan 2024 10:17

Tesla'nın işten çıkarma planından Çin operasyonları da etkilendi

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

access_time16 Nisan 2024 09:40

İsviçre'nin ulusal gazetesi Blick, Türk Teslası" benzetmesi yaptığı Togg'a övgüde bulunduğu haberinde, "Elektrikli araç, dijital ekosistemi, sürüş ve şarj performansı da...

Bayram tatilinde otoyolları 11 milyondan fazla araç kullandı!

Bayram tatilinde otoyolları 11 milyondan fazla araç kullandı!

access_time15 Nisan 2024 16:34

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde otoyolları 11 milyon 236 bin 983 aracın kullandığını açıkladı. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve...

Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracak

Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracak

access_time15 Nisan 2024 14:35

Elektrikli araba üreticisi Tesla, elektrikli araç pazarında yoğunlaşar rekabetin etkisiyle düşen satışlar nedeniylm küresel işgücünün %10'undan fazlasını işten...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)