Demirören Holding Total Türkiye'yi satın aldı!

Demirören Holding Total Türkiye'yi satın aldı!

access_time15 Nisan 2016 20:40
Türkiye enerji sektörünün LPG devi MİLANGAZ, Akaryakıt devi TOTAL’i satın alarak Türkiye’nin her bir köşesindeki hizmet ağını genişletti.
DEMİRÖREN HOLDİNG ve TOTAL arasında 2015 yılı Nisan ayından beri devam eden satış süreci tamamlandı. Dünya’nın 5’inci büyük petrol şirketi olan TOTAL’in, Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamı Demirören Holding’in oldu.

Ülkenin ilk LPG tedarikçisi olan demirören holdingşirketlerinden Milangaz, 26 dolum tesisi, 5 adet deniz terminali, 1100tüplü gaz bayii, 10bin Tali bayii, 630 otogaz bayii ve dökme gaz dağıtımı ile Türkiye’deki LPG sektörünün lider kuruluşlarındandır. Demirören Holding’e bağlı bir diğer şirket olan Moil Petrolcülük ise 419 akaryakıt istasyonu ile akaryakıt pazarında önemli bir oyuncudur.
Demirören Holding, Total Türkiye’yi bünyesine katarak akaryakıt ve otogaz pazarındaki gücünü artırıp, Türkiye genelinde 1200 adet akaryakıt ve otogazistasyonuna ulaşıyor. 

Bu birleşme ile akaryakıt sektöründe Demirören Holding bünyesindeki enerji grubunun cirosu ortalama 3 katına çıkarak9.5 milyar TL’ye yükseliyor.

Demirören Holding bu yatırımıyla güven duyduğu Türkiye ekonomisine ve geleceğine olan inancıyla,2016 yılının yerli sermaye olarak en büyük ve en önemli alımını gerçekleştirdi.

TOTAL:
Fransız devi TOTAL, alanında pek çok ilke imza atmasıyla biliniyor. Türkiye’de dizel araç pazarının gelişmesinin önünü açan Eurodiesel, fabrikada kurşunlu benzin ile çalışacak şekilde üretilen araçların, kurşunsuz benzin ile kullanılmasını sağlayan Greenmax gibi ürünleri üretip, piyasaya ilk olarak sunuyor.

DEMİRÖREN HOLDİNG:
Demirören Holding son 60 yıldır inşaattan turizme, imalattan eğitim ve medya gibi farklı sektörlerde hızla ve başarıyla büyüyen Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biridir. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)