Dolardaki yükseliş taksi plakasını da vurdu

Dolardaki yükseliş taksi plakasını da vurdu

access_time15 Ağustos 2018 12:33
Dolardaki hareketlilik taksi plakasına da yansıdı. Uber tartışmalarıyla başlayan durgunluk, dövizdeki dalgalanmayla birlikte plaka fiyatlarında düşüşe neden oldu

Geçtiğimiz mart ayında UBER kriziyle birlikte taksi piyasası durgunluğa girmişti. UBER tartışmalarının alevlendiği dönemlerde plaka fiyatları 1 milyon 800 bin liradan 1 milyon 600 bin liraya gerilemişti.  dövizdeki hareketlenmeyle birlikte de taksi plakası şu günlerde 1 milyon 300-400 bin civarına geriledi.

Taksi piyasasının nabzının attığı, alım ve satımların yapıldığı Otocenter’daki işletmeciler piyasanın durgunluğunda Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı ‘taksiler D segmentine geçecek’ kararının da etkili olduğunu söylüyor. 

‘D SEGMENTİ TAKSİCİYİ ZORLUYOR’

UKOME kararına göre; artık taksiler C segmenti olmayacak. 5 yılı dolduran sarı taksiler D segmenti araçlarla değiştirilecek ve renkleri de turkuaz olacak. Ancak D segmenti araçların fiyatları 200 bin TL civarında. 

Otocenter’daki işletmecilerden Gürsoy Atlı, İstanbul’daki 8 bin taksinin bir yıl içinde turkuaza dönmek zorunda olduğunu fakat D segmenti şartının plaka sahiplerini zorladığını anlattı:

“UKOME’nin kararının ardından 1.5 ayda 120 araç turkuaza dönüştü. Daha dönüşmesi gereken 8 bin taksi var. Fakat D segmenti araçlar, dolardaki hareketlilikle birlikte son 2 haftada 15 bin lira civarında arttı. Plaka sahipleri zorlanıyor. Bu da piyasaya durgunluk olarak yansıyor. D segmentine geçişin kademeli olarak uzun vadeye yayılması ve C segmentinin de devam etmesi gerekiyor.(Esra Boğazlıyan/Habertürk)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)