Donanımı ve fiyatı da değişti

Donanımı ve fiyatı da değişti

access_time30 Eylül 2014 16:19
Citroen C1, yeni nesliyle birlikte daha olgun ve donanımlı bir otomobile dönüştü
Citroen, C4 Cactus ile birlikte yeni C1'i de satışa sundu. Donanımı artan, ancak boyutları itibariyle şehir otomobili karakterini hala koruyan yeni C1, selefinin aksine oldukça agresif bir ifadeye sahip. Her ne kadar daha iri görünse de, sadece 2 cm artan 3.46 metrelik uzunluğuyla C1 aslında hala oldukça küçük.

Buna karşılık küçük bir otomobil için cömert sayılabilecek bir kabine sahip ve saklama alanları açısında da artık daha kullanışlı. 196 litrelik bagaj hacmiyse 2 valiz alabilecek bir genişliğe sahip. C1’in tıpkı dışı gibi kabininde de artık daha şık çizgilerle karşılaşıyoruz. Gövde rengine bağlı olarak farklı renklerde alınan parlak orta konsol, standart donanımdaki deri direksiyon ve tek parça ön koltuklar sayesinde modern ve şık bir kabin tasarımı sunuluyor.

DONANIM LİSTESİ ZENGİNLEŞTİ

Zengin bir donanıma sahip C1. ABS, ESP, yokuş kalkış desteği, sürücü ve yolcu hava yastıkları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, USB girişi, bluetooth, klima, 7 inçlik dokunmatik tablet ekran, alkıllı telefonunuzu otomobille eşleyen Mirror Screen özelliği, uzaktan kumandalı merkezi kilit, ön sis farları ve LED gündüz farları, A-segmentinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor adeta. Geri görüş kamerası ve 15 inçlik jantların opsiyonel olarak sunulduğu otomobil, özellikle Mirror Screen donanımıyla rakiplerinden ayrılıyor. Bu özellik, telefonunuzdaki önemli uygulamaları otomobilinizdeki dokunmatik ekrandan kullanabilmenizi, müziklerinize ulaşabilmenizi ve internet radyosuna erişebilmenizi sağlıyor. C1’deki bir diğer yenilik de açılabilen kumaş tavan. Geriye doğru katlanarak, kabini ferah ve havadar hale getiren kumaş tavan otomobilin Airscape adındaki en üst donanım paketinde sunuluyor ve kırmızı, siyah, gri olmak üzere 3 farklı renkte alınabiliyor.

BAZ FİYATI 39.900 TL

Süspansiyonları ve direksiyon sistemi yenilenen C1’in daha konforlu ve dengeli bir sürüşe sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle yalıtımın, tüysıklet eski modelden daha iyi olduğuna şüphe yok. Kaputun altındaki 68 beygir gücündeki 3-silindirli 1-litre motor ise tanıdık bir ünite. Küçük Citroen’e şehir içi kullanımında yeterli bir performans sağlayan bu motor, manuel veya ETG olarak adlandırılan 5-ileri robotize şanzımanla alınabiliyor. 4.2 litrelik yakıt tüketimiyle pratik olduğu kadar ekonomik bir karaktere de sahip olan C1’in fiyatıysa artan donanımla birlikte biraz yükselmiş durumda. Manuel şanzımanla sunulan Feel donanımlı baz versiyonu 39.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyan C1’in benzinli versiyonuysa 44.900 TL’den başlıyor ve havadar Airscape versiyonunda bu rakama 4 bin TL daha ekleniyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)