Efsane araba yeniden…

Efsane araba yeniden…

access_time01 Haziran 2020 10:00
James Bond’un efsane arabası yeniden hayat buluyor... Aston Martin’in ünlü modeli DB5 Goldfinger Continuation’ın yeni klasikleri de casus özelliklere sahip olacak. Araçtan sadece 25 adet üretilecek

Aston Martin, 1960'ların gözdesi DB5'lerin devamı DB5 Goldfinger Continuation modelleri üretecek. Newport Pagnell'den ünlü İngiliz otomobil devi, 1960'ların ünlü modeli DB5’i sınırlı sayıda tekrar ürettiklerini açıkladı. DB5, James Bond’un meşhur arabası. Ünlü model, resmi olarak Aston Martin DB5 Goldfinger’ın devamı olarak biliniyor. Sınırlı sayıda alıcı ile buluşacak yeni-klasiklerin casus özellikleri heyecan verici.

DB5 Goldfinger, Aston Martin’in DB4 GT Zagato Continuation ile başlayan ‘devam programı’ serisinin en sonuncusu. Serinin bir otomobilini üretmek, araç başına 4.500 saat sürüyor. Aston Martin bu model için, eski dünya işçiliğini modern mühendislik ile harmanladıklarını söylüyor.

Otomotiv yan sanayi sektöründe 28 bin kişi işsiz kalabilir

25 ŞANSLI KİŞİ 007 ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLACAK

Webtekno'nun haberine göre arka yapay sis dağıtım sistemi, simüle edilmiş arka yağ tabakası dağıtım sistemi ve ön ve arka döner plakalar; tıpkı James Bond’da olduğu gibi. Simüle edilmiş makineli tüfek, kurşun geçirmez arka kalkan, simüle edilmiş lastik dokusu ve isteğe bağlı çıkarılabilir bir yolcu koltuğu gibi birçok 007 özelliği de yolda.

İçerisinde ise simüle edilmiş bir radar ekran izleyici harita, telefon, koltuk altı gizli silahlar / depolama alanı ve alet aktivasyonu için uzaktan kumanda var. Aston Martin Works Başkanı Paul Spires, “Dünya çapında 25 çok şanslı alıcı için, belki de şimdiye kadar yapılmış en çok arzu edilen oyuncakları yapıyoruz.” dedi.

Şık araçların tümü, bir düzineden fazla Bond filminde çalışmış, özel efekt süpervizörü Chris Corbould OBE ile birlikte geliştirildi.

2 milyar euroluk tasarruf planı

MOTOR VE ARAÇ ÖZELLİKLERİ

Tüm DB5 Goldfinger Continuation modelleri aynı dış renge sahip; tıpkı orijinalinde olduğu gibi, gümüş Huş ağacı. 1960'ların klasikleri gibi, otantik bir DB5 yumuşak çelik şasi yapısının etrafını alüminyum dış gövde panelleri sarıyor. Kaputun altında, tek başlıklı, üç SU karbüratörlü ve yağ soğutuculu, 290 bhp'ye kadar çıkabilen 4.0 litrelik doğal emişli sıralı altı silindir bulunuyor.

Motor, manuel beş vitesli ZF ve kilitli diferansiyel eşleştirilmiş. Frenleme, eski usül servo destekli hidrolik Girling tipi çelik disk frenler tarafından gerçekleştiriliyor. Süspansiyon, önünde bir viraj denge çubuğu bulunan ve canlı bir arka akslı bobin üstü yay tasarımına sahip. Aston Martin bunun eksiksiz ve dinamik bir paket olduğunu söylüyor.

KİMLER BU ARABAYA SAHİP OLABİLECEK?

Merakla beklenen bu yeni modelin trafikte kullanımı yasak. Araçların teslimatları 2020’nin ilerleyen günlerinde vergiler hariç 3.4 milyon dolar karşılığında başlayacak! Araçların yeni sahipleri merakla bekleniyor.

İngiltere'de Nisan ayında otomobil üretimi neredeyse durdu

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)