'Ege' için işe dönün

'Ege' için işe dönün

access_time22 Mayıs 2015 04:39
​Tofaş'ın 520 milyon dolar yatırımla Bursa’da ürettiği Fiat Aegea’nın (Ege) Autoshow fuarında gerçekleşen dünya tanıtımına işçi eylemleri damga vurdu
Türkiye’nin en büyük şovu olarak kabul edilen ‘Uluslararası İstanbul Autoshow Fuarı’, 2.5 yıllık aranın ardından dün Bursa’daki eylemlerin gölgesinde kapılarını önce basın ve VIP konuklar için açtı. Bugünden itibaren 31 Mayıs’a kadar tüm otomobilseverlerin ziyaret edebileceği fuar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde düzenleniyor. Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberine göre 2’si  dünya prömiyeri olmak üzere 60  model ilk kez otomobil severlerin beğenisine sunulurken, 27 model fuarla birlikte satışa çıkacak. Ancak fuarda bir çok modelin tanıtımı yapılırken ana gündem devam eden işçi eylemleri oldu.

EGE DENİZİ’NE ATIF

Kuşkusuz dün açılan fuarın en önemli modeli Tofaş tarafından 520 milyon dolar yatırımla Bursa’da üretilmeye başlanan ve ilk kez Autoshow fuarında dünyaya tanıtılan yeni sedan otomobil ‘Fiat Aegea’(Ege) oldu. Fiat’ın Tofaş tarafından Bursa’da orta sınıfta üreteceği ailenin ilk üyesi olan ve proje isminde Türkiye’yi batıya bağlayan Ege Denizi’ne atıfta bulunan Fiat Aegea, geniş iç hacim sunmanın yanı sıra şık stili ile göz doldurdu. Bursa’da devam eden iş bırakma eyleminin gölgesinde Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Fiat EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Marka Direktörü Luca Napolitano tarafından tanıtılan yeni kompakt sedan 40 ülkede satışa sunulacak. Cengiz Eroldu, araç tanıtımının sonunda yaşanan iş bırakma eylemlerine dikkat çekerek, “İşçilerimizin yeniden iş başına dönmesi için çağrı yapıyorum” dedi.

ONLARLA ÜRETİRİZ

Fiat Chrysler Grubu’nda CEO Sergio Marchionne’den sonraki en etkin kişi olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörü Alfredo Altavilla, Tofaş’ın bugün Fiat dünyasının en kaliteli üretim yapan fabrikası olduğunu belirterek, “Bursa fabrikasını en iyi fabrika yapan ve bugün tanıttığımız bu güzel otomobili üreten işçilerimizin bir an önce bu hukuksuz duruma son verip, yeni güzel araçlar üretmek üzere işlerinin başına dönmelerini arzu ediyoruz. Biz bu otomobilleri ancak onlar sayesinde üretebiliriz” dedi. Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ise, yapılan eylemlerin bir an önce bitmesi çağrısını yineleyerek, “Tofaş’ın tarihteki en büyük yatırım hamlesini başlattığımız bu dönemde işçilerin bunun bilinciyle işe bir an önce dönmesini arzu ediyoruz. 1.5 milyar dolarlık yatırımla 3 yeni model üreteceğiz. Bu dev projelerin sekteye uğramaması için işlerin başlarına dönmeleri şart. Aksi takdirde ülke olarak çok zor durumda kalacağız” dedi.

Bursalı Ege Kasımda satışta

FIAT Chrysler Stil Merkezi tarafından tasarlanan ve Tofaş Ar-Ge ile birlikte geliştirilen yeni kompakt sedan, Dünya Klasında Üretim’de Altın Seviyeye ulaşan, dünyanın en iyi ve yenilikçi üretim tesislerinden biri olan Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında 520 milyon dolarlık yatırımla üretilecek. Kasım ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Fiat kompakt sedan, EMEA bölgesindeki 40 ülkeye ihraç edilecek. Fiat’ın yeni kompakt sedanı, üç yıl süren geliştirme sürecinde projede çalışan 2000’den fazla kişiden oluşan bir ekip tarafından hayat buldu.  Sedan modellerin genellikle en baştan hatchback araçlara bagaj bölümü eklenerek   tasarlanmasının aksine Fiat’ın bu yeni modeli, en başından itibaren “Sedan” formunda tasarlandığı için güçlü ve uyumlu hatlara sahip.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)