Eğitimle kadınlar daha iyi araba sürebilir

Eğitimle kadınlar daha iyi araba sürebilir

access_time09 Mayıs 2014 12:05
Erkeklerin dünyasında bir kadın, pistlerin Sultanı üstelik daha 25 yaşında Simin Bıçaçıoğlu....
25 yaşındaki rallici Simin Bıçakcıoğlu, kadın şoförlere çok güveniyor: Ben her zaman kadınların erkeklerden daha iyi otomobil kullanabileceğine inanıyorum. Sadece biraz eğitim almaları ve korkularının üzerine gitmeleri gerekiyor.
Women's Fitness dergisi son zamanlarda başarılı kariyer çizgisiyle adından söz ettiren ralli pilotu Simin Bıçakcıoğlu'nu Mayıs sayısının kapağına taşıdı. 25 yaşındaki genç rallici, röportajda samimi açıklamalar da yaptı…

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Ege Rallisi'nde birinci oldunuz. Ne hissediyorsunuz?

Tabii ki sezona birincilikle başlamak benim için çok büyük motivasyon. 10-11 Mayıs'ta Eskişehir'de ikinci yarışımız var ve orada da bu başarıyı tekrarlamayı hedefliyoruz.

25 yaşındasınız. Genç yaşta başarılı ve yükselişte olan bir çizginiz var. Bu size ne hissettiriyor?

2007 yılından beri otomobil sporları ile ilgileniyorum ve hep gelişme göstererek yükselmeye dikkat ettim. Hiç durağan geçen bir yılım olmadı, daima tuğlaları üst üste koyarak devam ettim. Dolayısıyla yapmak istediğimi başarmak kendimi iyi hissettiriyor.
 
YARIŞ GÜNÜ STRESLİ OLURUM

Yarışlara hazırlanırken zirveye mi oynarsınız?

Hayatımda her işe başlarken en iyisini yapmaya odaklanırım ve başarmak için her şeyi yapabilirim.

Bir yarış gününüzü biraz anlatır mısınız?
Yarış günü biraz heyecan, biraz stresle birlikte kafamda soru işaretleri olabiliyor. Ama start verildiği an itibariyle sadece yarışa konsantre olabildiğim için tüm stres ve heyecan son buluyor.
 
BU YIL UĞURLU GELDİ

Kadınların azınlıkta olduğu, erkek egemen bir alanda bu kadar başarılı olmak sizin için ne ifade ediyor?

Benim için çok özel... Erkeklerin egemen olduğu bir işte kadınların da başarılı olabileceğini göstermek müthiş bir duygu.

2014 yılı size uğurlu gelmiş olmalı, herkes sizi konuşuyor. Türkiye'nin ünlü TV şovlarına çıktınız. Ne düşünüyorsunuz?

Evet, 2014 yılı bana uğurlu geldi diyebilirim. Bir anda insanlarda büyük farkındalıklar yarattığımı düşünüyorum. Beğenerek izlediğim o TV şovlarında bir gün bu şekilde yer alabileceğimi ben bile beklemezdim. Gittiğim her programda, yaptığım işin ne kadar zor ve dikkat çekici olduğunu daha iyi fark ediyorum. Bazen işin içinde olduğunuzda kendinizi kaptırıyor ve neyin ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Böyle gelen teklifler ve sizi programda lanse ediş şekilleriyle aslında ne kadar çok farkındalık yarattığınızı ve başarınızı daha iyi görüyorsunuz.

Nasıl bir çocukluktu sizinki?

Hiç öyle oyuncakları olan bir çocuk değildim. Abimden kalan birkaç araba ve kamyonla oynadım ama onlardan da sıkıldım. Hayal dünyasında da yaşamadım hiç, hep tutarlı ve gerçekçi hayallerim oldu. Onlarla büyüdüm ben...

Car Dergisi'nde otomobil yazıları yazıyorsunuz. Otomobillere tutkun musunuz?

Otomobilleri elbette çok seviyorum. Yeni otomobilleri test etmek, fikirlerimi okurlarla paylaşmak büyük keyif veriyor. Sık sık yurt içi ve yurt dışı lansmanlara katılarak, yeni modelleri ilk kullananlar arasında olmak ve o izlenimleri okurlarla paylaşmak da ayrı bir haz veriyor.
 
SAKİN BİR SÜRÜCÜYÜM

Günlük hayatta trafikte nasıl bir sürücüsünüz?

Oldukça sakin ve kurallara uyan bir sürücüyüm. Zaten yarışlarda fazlasıyla adrenalin yaşadığım için trafikte buna hiç ihtiyaç kalmıyor.

İstanbul trafiğinde ne yazık ki çok da iyi olmayan sürücülerimiz var. Bu konuda özellikle kadınlara ne tavsiye edersiniz?

Ben her zaman kadınların daha iyi otomobil kullanacaklarına inanıyorum. Sadece biraz eğitim alırlarsa ve bazı korkularının üstüne giderlerse, yaşanan sorunlar tamamıyla ortadan kalkacaktır.

Bu sporu daha ne kadar yapmayı planlıyorsunuz?

Altı-yedi sene daha yapabilirim
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Başkent'de akıllı taksi uygulaması

Başkent'de akıllı taksi uygulaması

access_time19 Aralık 2019 11:07

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş akıllı taksi uygulamasının ilk örneğini tanıtarak yeni dönemde yaptığı projelerden bahsetti

Bir sonraki arabam elektrikli olacak

"Bir sonraki arabam elektrikli olacak"

access_time28 Temmuz 2017 09:12

Dünyanın en büyük petrol şirketinin patronunun canlı yayında söylediği bu cümle gündeme bomba gibi düştü. Shell'in CEO'su Ben Van Beurden Bloomberg'e yaptığı açıklamada "Bir...

Tofaş CFO’su Reganzani’den çok özel açıklamalar

Tofaş CFO’su Reganzani’den çok özel açıklamalar

access_time01 Aralık 2016 11:19

Dünyayı dolaşıp 1.5 yıl önce Türkiye’ye gelen Tofaş’ın Mali Direktörü Stefano Reganzani yatırımdan ÖTV’ye,Egea’dan hisseye Finansgundem.com’un sorularını...

Gazete ilanıyla girdiği işte başkan oldu!

Gazete ilanıyla girdiği işte başkan oldu!

access_time26 Eylül 2016 14:05

Deniz Kuvvetleri’nden 7 yıl subaylık yaptıktan sonra Hürriyet’te yayınlanan ilanla Anadolu Grubu’nda özel sektöre adım atan Bora Koçak, 20 yıl sonra aynı kurumda başkan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)