Ehliyet için e-sınav uygulaması yaygınlaşıyor

Ehliyet için e-sınav uygulaması yaygınlaşıyor

access_time29 Şubat 2016 09:56
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-sınav uygulamasının 16 büyükşehri de kapsayacak şekilde ülke çağında yaygınlaştırılması için çalışmalarını hızlandırdı
Elektronik ortamda gerçekleştirilen sınavlar, adaylar için büyük kolaylıklar sağlıyor. Açıklamalara bakılırsa, bu sınavlardan verimli sonuç alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), elektronik sınavların daha da yaygınlaşması için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Önümüzdeki süreç içerisinde elektronik ortamda gerçekleştirilen sınavların çok daha yaygın bir kullanım alanına yayılması kesin gibi görünüyor. Habertürk'ten Lütfi Erdoğan'ın haberine göre, halihazırda Ankara ve Eskişehir’de toplam 5 sınav merkezinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri (MTSK) sınavı elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Ancak uygulamadan verimli sonuç alınması üzerine MEB, aralarında İstanbul ve Bursa’nın da bulunduğu 16 büyükşehirde daha ehliyet için e-sınav merkezi açma kararı verdi.

Yeni e-sınav merkezlerinin 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor. Böylece Türkiye genelinde ehliyet sınavları, İstanbul’da 2 tane olmak üzere, 18 ilde toplam 22 e-sınav merkezinde yapılmaya başlanacak.

Ayda 3 bin 360 kişi giriyor

Haftada 840, ayda 3 bin 360 sürücü kursiyerinin elektronik ortamda ehliyet sınavına alındığını kaydeden bakanlık yetkilileri, e-sınav yapılan aday sayısının yeni merkezlerle birlikte çok daha artacağını ifade etti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)