Elektrikli kamu araçları için düğmeye basıldı

Elektrikli kamu araçları için düğmeye basıldı

access_time17 Haziran 2019 11:01
İngiltere, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile çevrecilik anlamında oldukça büyük bir düzenlemeye imza atmış oldu. İngiltere Hükümeti, elektrikli kamu araçları projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İngiltere Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm kamu araçlarının elektrikli otomobillerden oluşturulamasına karar verildi.

Gelen açıklamaya göre 2022 yılında tüm kamu araçlarının %25‘i tamamen elektrikli hale gelecek.

Projenin ikinci adımında ise 2030 yılına kadar bütün kamu araçlarının tamamen elektrikli araçlardan oluşturulması hedefleniyor.

İngiltere, geçtiğimiz dönemlerde 2040 yılından itibaren ülkedeki dizel ve benzin motorlu otomobil satışlarını durduracağını da açıklamıştı.

Projenin duyurusunun ardından kısa süre içerisine çevreci kuruluşlardan teşekkür mesajları alan İngiltere Hükümeti bu projede, halktan da tam destek aldıklarını belirtti.

Tesla Model S için tasarım değişikliğiTesla Model S'in geçtiğimiz aylarda Şanghay'da bir otoparkta patlamasıyla birlikte, Model S'e olan talep oldukça düştü. Tesla Model S'in yeni tasarımı olabileceği düşünülen gizemli bir araç bulundu.
Ayrıca hükümet yetkilileri, bu tarz projelerin tüm dünyada uygulanmasını istediklerini de ekledi.

Bu projenin maliyeti 1.5 milyar İngiliz Sterlini olarak açıklanmış olsa da projenin, uzun vadede çok ciddi oranlara varan yakıt ve enerji tasarrufu sağlayacağı düşünülüyor.

Bu projeye, elektrikli motor alternatifi bulunmayan arazi araçları, kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan araçlar dahil edilemedi.

 
 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)