Elektrikli otomobil'de Çin’in ayak sesleri

Elektrikli otomobil'de Çin’in ayak sesleri

access_time22 Nisan 2016 10:46
Bir yanda Tesla, diğer yanda bir bir bu gemiye atlayan Avrupalı otomobil devleri derken şimdi de Çin'in sektöre ilgisiyle pazar kızışıyor
Birkaç ay önce ismini LeEco olarak değiştiren Çin’in teknoloji devi Letv, kendi elektrikli otomobilini üreterek ciddi bir adım attı. Ancak Çinli şirket bu alanda hiç de yeni değil. ABD’nin taze elektrikli süperspor üreticisi Faraday Future’un en büyük yatırımcılarından biri olan şirket, FFZERO1 modelinin gelişiminde de büyük rol oynamıştı. Söz konusu otomobil henüz konsept aşamasında olduğu için oynamaya devam ediyor desek daha doğru olur.

LeEco’nun otomotiv sektöründeki varlığı bundan ibaret değil. İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in elektrikli otomobiliyle de yakından ilgilenen şirket, yine Aston Martin’in araç içi teknoloji tedarikçisikonumunda.

Çinli şirket sadece destekçi ve tedarikçi olmaktan çıkıp artık kendi elektrikli otomobilini üretecek duruma geldi. LeEco henüz hakkında detay paylaşmadığı LeSEE isimli elektrikli otomobiliyle sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. LeSEE hakkındaki bilgilere 25 Nisan’da Pekin’de düzenlenecek daha detaylı lansmandan sonra ulaşacağız. (LOG)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)