Elon Musk Alman devine karşı... Büyük kapışma!

Elon Musk Alman devine karşı... Büyük kapışma!

access_time15 Haziran 2020 11:40
Tesla’nın kısa süre sonra satışa sunacağı tamamen elektrikli spor otomobili Roadster için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

YouTube’da yayınlanan bir video, 0-100 kilometre hızlanmasını sadece 1,9 saniyede gerçekleştirecek olan bu performans canavarı ile yüzde 100 elektrikli Porsche Taycan modelini boyut ve dış tasarım olarak karşılaştırmamızı sağlıyor.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın ilk aracı 2008 Roadster'in halefi olan yeni Roadster, üzerindeki sır perdesini Kasım 2017 tarihinde kaldırmıştı. Yollara çıkmadan önce, SpaceX'in ve dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy ile uzaya gönderilen araç, üç yıllık bir bekleyişin ardından 2020 yılı içerisinde satışa sunulacak.

0'dan 100 km/s’e sadece 1,9 saniyede çıkarak sokakta kullanılması yasal olan herhangi bir seri üretim otomobilinden daha hızlı olacağı açıklanan Tesla Roadster, olağanüstü donanım özellikleri ile spor otomobil segmentinde kuralları baştan yazacak. Tamamen elektrikli aracın sürüş menzili ise tek şarjda 1000 kilometre olacak.

Elon Musk’ın gözbebeği, kağıt üzerinde eşsiz bir araç olsa da, rakipsiz değil. Bildiğiniz üzere Alman devi Porsche, performans verileri ile oldukça etkileyici olan ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’ı geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıtmıştı. 625 beygir gücündeki araç, Turbo S versiyonunda 0-100 kilometre/saat hızlanmasını 2,8 saniyede gerçekleştiriyor. Menzil ise Turbo versiyonunda 450, Turbo S versiyonunda ise 412 kilometre.

Bir YouTube kanalı, bu iki aracı tasarım ve boyut olarak detaylıca karşılaştırabileceğimiz bir konsept video tasarladı. Roadster, Taycan'a kıyasla çok daha küçük görünüyor ancak Alman spor otomobilinin Tesla Model S'in boyutlarına yakın olması ve Roadster'ın çok daha küçük bir araç olması pek de şaşırtıcı değil.

Tesla Roadster, beygir gücü, tork ve menzil dahil neredeyse her performans kaleminde Porsche Taycan’ın önünde görünse de, dizayn anlamında iki aracın da oldukça etkileyici bir tasarım diline sahip olduğunu söylemek sanıyorum yanlış olmaz. Bu nedenle hangi aracın daha iyi olduğu konusunda karar, siz değerli okuyucularımıza kalsın.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)