Elon Musk'a göre uçan otomobiller...

Elon Musk'a göre uçan otomobiller...

access_time24 Mayıs 2018 10:55
SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, uçan arabaların insanlık için "giyotin" olabileceğini söyledi!

Elon Musk geçtiğimiz hafta Hyperloop ile 250 Km/s hızda Los Angeles'ı dolaşmanın sadece 1 dolara mal olmasını istediğini söylemişti. Ancak görünüşe bakılırsa başarılı girişimci, uçan arabaların ise bir felaket olacağına inanıyor. Musk, The Boring Company etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Katrilyonlarca uçan araç gökyüzünü kaplayacak ve kaçınılmaz olarak birinin bakımsız aracı, masum bir yayanın üzerine giyotin gibi düşecek".

Musk gibi ileriye dönük düşünebilen açık görüşlü birinin uçan arabalar için "giyotin" benzetmesini yapması bir çok insanı şaşırttı. Bir çok eleştirmene göre uçan arabalar, tünelleri pas tutmuş Hyperloop'dan ya da Tesla Model 3'ün üretim hedeflerinden çok daha gerçekçi.

Yine de, yapay zeka ve otonom araçlara devasa yatırımlar yapan ve başarılı adımlar atan Tesla'nın aslında uçan arabalar ile ilgili sorunları çözebilecek nadir, büyük ve güçlü şirketlerden biri olduğunu kimse inkar edemez. Umarız Elon Musk, bu korkusunu yener ve bizlere, bir türlü gerçek olmayan uçan arabaları sunabilir.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)