En büyük kazalar

En büyük kazalar

access_time05 Ekim 2015 15:11
VW’nin 11 milyon aracı geri çağırması otomotiv dünyasında ne bir ilk ne de bir son
Devler yaşanan sorunlar nedeniyle bugüne kadar yüz milyonlarca aracı servise soktu.

İşte devlerin bu güne kadar yaşadıkları sorunlar; 

Firestone lastiği patlattı

ABD’li Firestone 2000’de araçların devrilmeleri sonucunda 6.5 milyondan fazla lastiği geri çağırdı. Bu operasyon araçlarında en çok Firestone lastiği kullanan Ford’u sıkıntıda bıraktı. Bu lastik skandalından sonra Firestone şirketi battı.

20 yıl hatayı gizlemişler

Mitsubishi’nin 2000 yılında sorunlu araçları servise çağırmanın doğuracağı maliyetten kaçınmak için hataları örtbas ettiği ortaya çıktı. Mitsubishi, 20 yıl boyunca şikayetleri gizlemiş. Bu skandal Mitsubishi’ye 6 milyar dolara mal oldu.

Korumayan kemerler

Japon yan sanayi devi Takata, 1995’te 8.3 milyon araçta kullanılan emniyet kemerlerinin hatalı olduğunu açıkladı. Kemerlerin kilit mekanizmasındaki sorun nedeniyle milyonlarca araç etkilendi.

34 milyon hatalı yastık

TAKATA bu yıl ürettiği hava yastıklarında sorun olduğunu bildirdi. 34 milyon hava yastığı geri çağrıldı. Bu otomobil tarihindeki en büyük geri çağırma olayı oldu. Otomotiv devleri sorunu gidermeyi başardı.

Kontak çevrilmiyor

ABD’li General Motors, kontak anahtarındaki sorun nedeniyle 28 milyon aracı tamir ettirdi. Şirket araçlarındaki kontak hatalarından dolayı 900 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Geri vitese girmeyenler

Ford 1986 yılında geri viteste yaşanan sorun nedeniyle 10 modelde toplam 21 milyon aracı geri çağırdı. Ford’un bu sorunlu otomobilleriyle 6 bin kaza meydana geldi.

Frenlerde hatalı montaj

Fransa’nın Maubeuge fabrikasında üretilen 402 bin adet Clio ve 64 bin adet Kangoo’nun yanında 6 bin 597 adet Citan’ın geçen yıl hatalı olduğu duyuruldu. Fren sistemindeki hatalı montaj nedeniyle araçlar geri çağırıldı.

Şarapnel saçan araç

Japonya’nın üçüncü büyük üreticisi olan Honda, 2015’te hatalı hava yastıklardan dolayı dünya çapında 4.5 milyon aracı geri çağırma kararı aldı. Honda’nın geri çağırdığı araç sayısı 24.5 milyona ulaştı. Hava yastıklarının patlayarak metal şarapnel saçtığı belirlendi.

Gaz pedalı krizi

Gaz pedalında yaşanan sorun nedeniyle 8 milyon adet aracı geri çağıranToyota, otomotivde en büyük geri çağırma vakalarından birine imza attı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)