'Engelsiz otomobil'

'Engelsiz otomobil'

access_time16 Şubat 2014 22:37
Kenguru isimli yeni nesil elektrikli araç, yürüme engellilere tekerlekli sandalyelerinden inmeden direksiyon başına geçme fırsatı veriyor.
Kenguru isimli yeni nesil elektrikli araç, yürüme engellilere tekerlekli sandalyelerinden inmeden direksiyon başına geçme fırsatı veriyor. Projeye ilk olarak Macaristan'da başlayan ancak maddi sıkıntı nedeniyle ABD'de devam edilen çalışmanın ilk ürünü basına tanıtıldı.
Teksas eyaletinde özel bir şirket tarafından tamamlanan Kenguru isimli araç, tekerlekli sandalye kullananlar için geliştirildi. Tek kişilik olan arabanın yukarıya açılır arka kapısı sayesinde şoför tekerlekli sandalyesi ile birlikte arabaya binebiliyor. Arka kapıyı kumanda ile açan şoför daha sonra motosiklet şeklindeki hareket sistemi ile trafiğe çıkabiliyor. Elektrikli olan sarı renkteki Kenguru, tek seferlik şarjı ile 8 saat seyir edebiliyor. Saatte 40 kilometre hıza ulaşabilen araç 290 kilogram ağırlığında.
 

İSMİ KANGURU’DAN GELİYOR

 
Kenguru isminin Macarca kangurudan geldiğini belirten şirket yöneticileri, arabanın seri üretimine 1.5 yıl içinde başlayacaklarını duyurdu.
Yöneticiler ayrıca 2,15 metreye 1,15 metre olan arabanın küçüklüğü sayesinde engelli kullanıcılar için park sorununu da ortadan kaldıracağını söylüyor.
Kenguru ile ayrıca tekerlekli sandalyeye mahkum olanların tek başlarına istedikleri uzaklığa gitmelerinin önünün açılacağı kaydedildi. Arabanın şu anki satış fiyatı ise 25 bin dolar  yaklaşık 54 bin TL olacak
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)