Erbakan Malkoç'un plakası sahte mi?

Erbakan Malkoç'un plakası sahte mi?

access_time26 Ocak 2016 08:20
Dizayn VIP firmasının sahibi Erbakan Malkoç emniyet kaydı olmayan cezaya tabi olan APP plakalı aracını Instagram üzerinden paylaştı
Türkiye’de otomobil tutkusu herkeste var. Maddi durumuna göre hemen her ailenin bir otomobili mevcut.
Otomobillere yeni bir görsellik ve opsiyonlar katan Dizayn VIP firmasının sahibi Erbakan Malkoç da lüks araba sevdasına sahip.
Malkoç geçtiğimiz gün Instagram’dan Porsche marka aracının fotoğrafını paylaştı. Malkoç’un paylaştığı fotoğrafta yer alan arabasının plakası ise dikkatlerden kaçmadı. Ancak daha sonra e-devlet üzerinden herkesin arama yapmasının serbest olduğu “Araç Sorgulama” kısmından plakaya bakıldığında “Arama kriterlerinize uyan sonuç bulunamadı” ibaresi ortaya çıkıyor. Dizayn VIP’in patronu Erbakan Malkoç Porsche marka aracına trafik kurallarına aykırı olarak yapılan APP olarak tabir edilen ve cezai yaptırımı olan plakayı monte ettirmiş. Malkoç'un emniyete kaydı olmayan ve cezai işlem uygulanan plakayla trafiğe çıkıp çıkmadığı ise bilinmiyor.

APP PLAKA YASAK MI?

Türkiye’de APP plaka kullanmak yasak. Merdiven altı işletmelerin genellikle internet üzerinden pazarlanan APP plakalarda plakanın beyaz kısmında yer alan TC ve Türk Bayrağı hologramı ve yine beyaz yerin alt kısmında yer alan çift dalgalı hologram bulunmuyor. Ayrıca bu plakalarda Trafik Şube’nin bastığı mühür de bulunmuyor. Bazı APP plaka yapan işletmeler bir şekilde sahte plakalara mühür bastırabiliyor.
Harf karakterleri de emniyetin bastığı plakaların dışında yer alıyor. İstenilen karaktere göre plaka bastırılabiliyor ancak bu da yasal değil. Mühürsüz APP plakalar tek olarak 20-25 TL, mühürlü ancak geçerliliği olmayanları ise 40-50 TL arasında fiyatla satılıyor.

İŞTE O FOTOĞRAF

İŞTE E-DEVLET'TEN YAPILAN ARAÇ SORGULAMA SONUCU
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)