Erdoğan yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı

Erdoğan yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı

access_time01 Haziran 2018 23:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili CEO'nun Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star televizyonlarının ortak yayınında soruları yanıtladı. 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalar yapan Erdoğan, merakla beklenen "Yerli otomobilin CEO'su kim olacak" sorusunu da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

- (Erken seçim kararı) Tabi bu bizden kaynaklanan bir durum değil. 18 ay gibi bir süreç söz konusuydu. Fakat ana muhalefet sürekli bir erken seçim talebi içinde oldu. Daha sonra şu anda Cumhur İttifakı’nı oluşturduğumuz sayın Bahçeli’nin de böyle bir talebi zuhur edince biz arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Fakat grup toplantısını yaptığım günün erkesinde de benim sayın Bahçeli ile bir randevum vardı. Bu açıklama da yapılınca ben hemen gerek sayın başbakan gerek icradan arkadaşlarımla kısa bir görüşme yaptık. Bu görüşme ile birlikte de ben grup konuşmamda buna değinmemle birlikte biz bu adımı artık atalım dedik.

Bir defa sürekli Türkiye’yi bir erken seçim karmaşası ve dedikodusu içinde tutmamın piyasalarda meydana getirdiği olumsuzluklar söz konusu. Aslında bizim ekonomik olarak Türkiye’nin durumunda bir sıkıntımız söz konusu değil. Ama tabi bu uluslararası piyasalara pek olumlu bir yansıma yapmıyordu. Onlar yine burada bir puslu havayı sevdiler. Biz 2019’da zaten bakanlık sistemine geçiyoruz. 16 Nisan’da bunun ilk adımını zaten attık. Ama asıl büyük adım 2019’da olacaktı. Baktık bunlar baya hevesliler baya kararlılar böyle bir Cumhur İttifakı da oluşunca bu adımı atalım dedik. Arkadaşlarımın da bu konudaki kararlılığı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kararlılığı BBP’nin biz sürece katılıyoruz demesiyle bu adımı atmış olduk.

'SEÇİM 1. TURDA BİTECEK'

- Siyasete gençlikten itibaren başladım. Partimizi kurduktan itibaren durmaksızın çalıştık. Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamd olsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu.

Şu anda da kamuoyu araştırmalarına baktığımızda bir sıkıntı söz konusu değil. Seçimin birinci turda açık ve net biteceği görünüyor. 300'ün üzerinde milletvekilini hedefliyoruz.

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir?

'YERLİ OTOMOBİLİN CEO'SU MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ'

- Biz 2021'de elektrikli ve akıllı sürüşü olan bu otomobili üreteceğiz. Ne yaptık? Ben '5 tane babayiğit' dedim, 5 tane babayiğit çıktı ve bir konsorsiyum oluşturdular. Oluşturdukları bu konsorsiyumla beraber adımı attık. Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch'tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız. Yerli otomobil projesinde Mehmet Gürcan Karakaş'la yola çıkıyoruz.

MUHARREM İNCE'NİN GÜLEN İDDİASI

- İnce yalan söylüyor. bunu ispat etmezsen namertsin dedim. Dava açtım, bu gidişle çok dava açacağız. Siyasi rant elde etmek istiyor, özür dileyeceksin arkadaş. Biz icazeti kimden alacağımızı çok iyi biliriz. Milletimin verdiği kararla iktidar olduk. İnce namusluysa isim versin. 85 koliyi ABD'nin Adalet Bakanlığı'na teslim ettik.

'MHP İLE İTTİFAKIN SEÇİMDEN SONRA DEVAM ETMESİ TEMENNİMİZDİR'

- Cumhur İttifakı'nı güçlendirerek sürdürmemiz lazım. Seçimden sonra da devam etmesi bizim temennimizdir. Hedefimiz Parlamento'yu güçlü kılmak. Meclis güçlü olursa MHP'lilerden de yararlanırız. Şu anda arkadaşlarımız görüşüyorlar ama MHP ortak mitinge zannediyorum pek sıcak bakmıyor. Eğer sıcak bakarsa memnuniyetle ortak miting yapabiliriz.

'ŞİRAZESİNDEN ÇIKTI'

(Muharrem İnce sorusu üzerine) Partide ziyaretimize geldiği zaman böyle bir meydan süreci işleyeceğine ihtimal vermiyordum ama şimdi baktım şirazesinden çıktı. Bay Kemal, onunla ilgili biliyorsunuz, 'Bizim cumhurbaşkanı adayımız şöyle yumuşak olacak, şöyle kibar olacak bilmem ne' diyordu ama baştan ne kibarlık kaldı, ne bir şey kaldı. Tabii hiç önemli değil, biz siyasetin bu ülkede bugüne kadar nasıl yapıldığını bilenlerdeniz. Biz de karşımızdakilerin anladığı dilden konuşuruz.

'İÇERİDEKİ KİŞİ HANGİ YÜZLE ADAY OLUYOR'

(Selahattin Demirtaş) Şu andaki cumhurbaşkanı adaylarının -bizim dışımızda- hepsinin söylediği tek söz var, nedir? 'Dışarı çıkmalı ve faaliyetini sürdürmeli'. Bunların millilik, yerlilik, adalet anlayışı bu. Demokrasi bu değil. Siyaset bu değil. Bu ülkeyi yakıp yıkacak, ondan sonra da buna 'Çık, faaliyetini de istediğin gibi sürdür' diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Ben bu noktada adaletin bir an önce tecellisiyle, adaletin bunlara gereken dersi vereceğine de inanıyorum. Kürt kardeşlerimin haklarını hep savundum. İnkar politikalarına her zaman meydan okuduk. İçerdeki kişi hangi yüzle aday oluyor? Kürt kardeşlerim gereken yanıtı verecektir.

3. HAVALİMANI

İsim konusunda sabırlı olunmalı. Atatürk Havalimanı var, olmayan isim vermek faydalı olur.

BEDELLİ ASKERLİK

Seçimden sonra bu konuyu Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile konuşuruz. Gereken adımı atarız.

FENERBAHÇE BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

En ideali ‘hayırlı olsun’ demektir. Gönlüm bu nokta da, ideal bir yönetimin iş başına gelmesidir, ama burada tabi tecrübe, çok çok önemli. Temenni ederim ki, inşallah bu kongre ile birlikte Fenerbahçe çok daha diri, çok daha güçlü, ama tecrübenin hakim olduğu bir yapı ile devam eder.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (3)

  • Misafir02 Haziran 2018 14:5199 yılı öncesi emeklilik şartlarını belirleyen ve ilan eden devlet, vatandaş değil, bu bir. Çıkan yasa daha önceki yasaya tabi olan vatandaşların hukukunu korumalı, bu iki. Eğer mevcut sistem uygulanacaksa devletin 40-50 yaşındaki vatandaşına iş garantisi sağlamalı, bu şekilde paşa paşa beklenir.

    (%0) (%0)
  • 00802 Haziran 2018 11:57Emeklilikte yaşa takılanlar paşa paşa bekliyeceksiniz. Örneğin 18 yaşında sigortalı olan biri 25 yıl sonra emekli olsa ki bu 43 yaş yapar. 43 yaşında emekli olmak diye bir dünya yok

    (%100,00) (%0,00)
  • Misafir02 Haziran 2018 03:52Emeklilikte yaşa takılanlar hiç gündeme gelmiyor, binlerce insan mağdur ve bir çözüm bekliyor. Lütfen bu konuyu artık çözün. 99 yılından önce SGK girişi olanlar o dönemde hangi kanun varsa ona tabi olmalıdır. Hak ve adalet bunu gerektirir. Lütfen çözüm/adalet sağlansın.

    (%40,00) (%60,00)