Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması

Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması

access_time31 Mayıs 2018 19:32
Erdoğan, "Türkiye'nin otomobil projesinde 5 şirketimiz ve TOBB bir araya gelip imzayı attılar. Şirketin CEO'su belirlendi. Bu akşam TESK'te orada bunu işleyeyim, orada bunu anlatayım." dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan konuşmasında muhalefeti eleştirerek, "Kendilerinin bu ülkede dikili ağacı olmadığı için şimdi çıkmış bizim eserlerimize ya çamur atıyor, ya da sahip çıkmaya çalışıyorlar. Neymiş? İstanbul'daki yeni havalimanına ne gerek varmış. Bütün dünya nefesini tutmuş projeyi takip ediyor, bunlarsa ne gerek var... Kanal İstanbul'a ne gerek var diyorlar. Şehir hastanesine ne gerek var diyorlar. Yerli otomobil projesine ne gerek var diyorlar. Tünellere, otoyollara, havaalanlarına ne gerek var diyorlar." dedi.

Erdoğan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili, "Bunların bir de cumhurbaşkanı adayı var. Neymiş, köprü yapmak kolaymış. Ya senin partinin ömrü, o köprülerin inşasını engellemeye çalışmakla geçti. İlkinde Demirel'in, ikincisinde Özal'ın, sonuncuda da benim karşıma dikildiniz. Biz sadece 3 tane köprü değil, Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. İzmit Körfezi'ne Osmangazi Köprüsünü yaptık. Ama bunlar bunu anlamaz. Bu partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı, sürekli bilimden sanayiden teknolojiden bahsediyorlar değil mi? Demek ki iddiaları var. Ben de arkadaşlarımı bilgilendirdim, seçim bildirgelerine bakın dedim. Madem iddialılar, seçim bildirgelerinde bu iddiaları dolu dolu ortaya koymuş olması lazım." dedi. 

"Sonuçta karşımıza şöyle bir tablo çıktı" diyen Erdoğan, "Biz kendi seçim bildirgemizi adeta baştan sonra teknoloji, sanayi, bilim, yatırım, girişim, yazılım, uçak, robot, tasarım kavramlarıyla donatmışız. Onlar hiç adını bile anmamış. Mesela savunma sanayinin yanından geçmemişler. Bunların kafasında ne bilim, ne teknoloji, ne sanayi var. Senin fizik öğretmeni olman bu işleri halletmeye yetmez. Birileri kulaklarına üflüyor, bunlar da meydanlarda esip yağıyor. Bundan birkaç ay önce meşhur TESLA otomobil var ya, elektrikli. Onun patronu Elon Musk benim ziyaretime geldi. Bu konuları onunla da konuştuk. Diyor ki Erdoğan 20 yıl geriden geliyor. Muharrem Efendi, bizim hayatımız bu işleri yönetmekle geçti. Sen yönetilensin, biz yöneten. İşte siyasette 20 yıllık hayatımın 4,5 yılı İstanbul'u yönetmekle geçti, 11,5 yıl Türkiye'ye başbakanlık yaptım, 4 yıldır cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Şimdi baş ustalık için sizden vize istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yerli otomobil CEO'su bugün açıklanacak

Erdoğan, "Türkiye'nin otomobil projesinde 5 şirketimiz ve TOBB bir araya gelip imzayı attılar. Şirketin CEO'su belirlendi. Ben şimdi sizi burada meşgul etmeyeceğim, bu akşam TESK'te orada bunu işleyeyim, orada bunu anlatayım." dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)