Euro NCAP'tan 5 yıldızı kaptı

Euro NCAP'tan 5 yıldızı kaptı

access_time24 Eylül 2013 14:25
Yeni SEAT Leon ST, Euro NCAP’ten beş yıldız aldı
SEAT’ın  ailesi üyesi  Leon, Sport Tourer versiyonu Leon ST ile güvenliğini kanıtladı. Ailenin 5 kapılı versiyonunda olduğu gibi Euro NCAP’ten beş yıldız alan model ikincil çarpışma fren sistemi gibi güvenlik özellikleriyle bu ödülü almaya hak kazandı.
1997 yılından bu yana pazara yeni sunulan otomobillerin tasarımlarının ve teknik yapılarının güvenlik performanslarını, çarpışma testleri sonrasında denetlenen bağımsız güvenlik kuruluşu Euro NCAP, yeni SEAT Leon ST’yi beş yıldızla derecelendirdi. Ailenin 5 kapılı versiyonunda olduğu gibi güvenlikte beş yıldız alan Leon ST, ikincil çarpışma freni gibi gelişmiş güvenlik özellikleriyle bu dereceye layık görüldü.
Ön çarpışma, bir başka aracın yandan ve arkadan çarpması gibi testlerin yapıldığı programda Leon ST, yetişkin yolcu korumasında maksimum derece olan yüzde 94 ile derecelendirilirken, gerçekleştirilen dinamik testlerde çocuk güvenliği kategorisinde de en yüksek puanla; yüzde 92 ile derecelendirildi. Euro NCAP, yolcu hava yastığının arkaya dönük çocuk koltuğu kurulumunda pasif hale gelmesi uyarısının sürücü tarafından görüntülenebilmesi özelliğine de olumlu not verdi.
Leon ST’nin beş yıldız almasında etkili bir güvenlik sistemi olan ikincil çarpışma freni, ilk çarpışmanın ardından aracı frenleyerek darbenin etkisiyle hızlanan aracı yavaşlatarak ikinci bir çarpışma riskini azaltıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)