‘Evde kal’ırken parkta yatan aracınıza hiç baktınız mı?

‘Evde kal’ırken parkta yatan aracınıza hiç baktınız mı?

access_time21 Nisan 2020 11:14
Korona virüs günlerinde insanlar ‘ev’lerinde, araçlar da parklarda hareketsiz ‘kal’dı. Peki, lastikler, aküler ne halde? Olası ciddi arızalardan haberiniz var mı? İşte pratik ve ömür uzatacak önemli çözümler…

Kovid-19 pandemisi nedeniyle evde kal çağrılarına uyan vatandaşlar vakitlerinin çoğunu evlerinde geçiriyor, kullandıkları araçlar da park edildikleri yerde hareketsiz bekliyor. İşte bugünlerde uzun süre kullanılmayan araçlarda baş gösterebilecek ciddi arıza risklerinden korunmak için pratik bilgiler Petlas’dan geldi. Araçların bu dönemi hasarsız atlatabilmesi, akü ile lastiklere daha uzun bir ömür sağlanması için uzmanlarca geliştirilen pratik bilgileri, AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün aktardı.

Erkal Özürün, “Özellikle günlük hayatta kullanılan aile araçları ve bireysel otomobiller, bu dönemde uzun süreli park halinde. Bu durum arızalara yol açabilir. Uzun süre çalıştırılmayan araçların aküleri boşalabilir ve bu durum acil durumlarda büyük sorun yaratabilir. Bunun dışında uzun süre hareketsiz kalan araçların lastikleri hareketsizlikten kaynaklı olarak deforme olabilir veya balans sorunları doğurabilir. Bu riskler bazı pratik önlemlerle azaltılabilir” dedi.

HAREKETSİZ KALAN ARACINIZI ARIZALARDAN KORUYACAK ÖNLEMLER

* Aküleriniz bakım gerektirmeyen türde bile olsa, aracınızın aküsü boşalabilir. Bunu engellemek için En az haftada bir kez aracınızı çalıştırın ve 15-20 dk çalışır vaziyette tutun.
 
* Lastik basınçlarını kontrol edin. Uzun süre düşük lastik basıncıyla hareketsiz kalan araçlarda lastikler balans sorunu yaşatabilir. Bunu engellemek için aracınızı birkaç metre de olsa hareket ettirin.

* Özellikle yeni nesil araçlar, uzun süre hareketsiz kalacaksa akü bağlantısını kesmeyin. Akü bağlantısının kesilmesi akünüzü korumanızı sağlasa bile aracınızdaki elektronik aksamın zarar görmesine yol açabilir. Bunun yerine aracınızı haftada bir kez çalıştırmanız en ideal önlemdir. Bu basit önlem akünün ömrünü uzatmaya da yardımcı olur.

Bu basit önlemlerin, arızaların önlenmesinde etkili olacağını belirten Özürün şunları söyledi: "Eğer aracınızın aküsü boşalmışsa özellikle yeni model araçlarınızı kesinlikle iterek çalıştırmayın. Bu durum elektronik aksamlı yeni nesil araçların zarar görmesine yol açabilir. Eğer akü takviyesi yapamıyorsanız yetkili servis veya çekici çağırın. Hepsinden önemlisi, aracınızla ilgilenmek için ev dışında geçireceğiniz süreyi mümkün olduğunca kısa tutun, bu sürede sosyal mesafeyi korumaya özen gösterin."

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • emin şen22 Nisan 2020 01:40tabiki evde kalırken peugeot rifterimle daha çok ilgilendim ikimizinde buna ihtiyacı varmış

    (%0) (%0)