Faizsiz otomobil kredilerine dikkat

Faizsiz otomobil kredilerine dikkat

access_time12 Şubat 2015 19:19
TÜKDES Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Gücüyener'den tüketicilere flaş uyarı...
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Beğendiği otomobili sıfır faizli krediyle alacağını düşünen tüketici, sözleşmeyle reel faizden fazla kredi tahsis ücreti ödemek zorunda kalmaktadır" dedi.

Gücüyener, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, cazip tanıtımların yapıldığı otomobil reklamlarında 36 aya varan vadeli, sıfır faizli kredilerin altından "kredi tahsis ücreti" çıkabileceğini ileri sürdü.

Tüketicilerin, her türlü mal ve hizmet alımında olduğu gibi özellikle otomobil alımında da sıfır faizli kredilere çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Gücüyener, şöyle konuştu:

"Beğendiği otomobili sıfır faizli krediyle alacağını düşünen tüketici, sözleşmeyle reel faizden fazla kredi tahsis ücreti ödemek zorunda kalmaktadır. Her konuda olduğu gibi mal ve hizmet alımlarında da tüketiciler, ödedikleri bedel ile elde ettikleri menfaat arasında bir denge aramalıdır. Tüketicinin çok karlı çıktığını düşündüğü an, işte tam o nokta aldatılma noktasıdır. Tüketiciden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, sözleşmenin eki olarak kağıt üzerinde yazılı şekilde tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici Kanununda tüketiciyle müzakere edilmeyen standart sözleşmenin bir parçası olan haksız şartlar geçersiz olacak. Tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dahil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarına ilişkin Tüketici Hakem Heyetlerine ve Tüketici Mahkemelerine başvuruda bulunabilirler."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)