Ferrari 488 Spider Frankfurt Fuarı’nda Tanıtılacak

Ferrari 488 Spider Frankfurt Fuarı’nda Tanıtılacak

access_time31 Temmuz 2015 16:56
Ferrari’nin en yeni üstü açık süper spor modeli 488 Spider, Eylül ayında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak
0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede gerçekleştiren Ferrari 488 Spider, orta/arka konumlu 670 HP’lik V8 motoruyla markanın gelmiş geçmiş en güçlü katlanabilir metal tavanlı modeli olarak ön plana çıkıyor.

Ferrari’nin son 10 yıldır özel müşterileri için sadece pistlerde kullanılmak üzere tasarladığı otomobilleri kapsayan özel programı doğrultusunda geliştirilen 488 GTB modelinin ardından şimdi de 488 Spider adı verilen üstü açık versiyonunu yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak olan Ferrari 488 Spider, fuarın en sportif yıldızı olacak.

Markanın yarışçı ruhununu tüm öğeleriyle üzerinde taşıyan Ferrari 488 Spider, genel olarak dış tasarımdan yürüyen aksama, motordan kabin içine kadar kardeşi 488 GTB’yle büyük ölçüde bütünlük gösteriyor. Her iki kardeşi birbirinden ayıran en temel unsurlar olarak ise Ferrari’nin patenti kendine ait olan katlanabilir metal tavan sistemi ve buna paralel değişen roadster tasarım özellikleri ön plana çıkıyor. Sadece 14 saniyede açılıp kapanabilen katlanabilir metal tavan, klasik kumaş tavanlara göre ortalama daha az ağırlık (-25 kg) ve daha iyi kokpit konforu sunuyor.

Ferrari 488 Spider, sürtünmeyi azaltırken optimum itme gücünü garanti etmek üzere tasarlanmış olan kompleks nitelikte gövde tasarım unsurları sayesinde bugüne kadar üretilen en aerodinamik üstü açılır Ferrari modeli unvanını da elde ediyor. Ferrari mühendisleri, büyük bir spoyler ve aerodinamik gövde altı dahil olmak üzere bazı yenilikçi tasarım eklemeleri yaparak bu hedefe ulaşmayı başarmışlar. Araç içi konforuna ilişkin olarak hava akışı çalışmalarını da göz ardı etmeyen Ferrari mühendisleri, elektrikli camlı bir mekanizmaya sahip arka rüzgarlık sayesinde tavan açıkken maksimum konfor sağlamak için üç farklı konum özelliğini araca dahil etmişler.

Rüzgarlığın tamamen indirilmesi durumunda ise hava ve sürüş koşullarına bakılmaksızın; açılır tavan kapalı haldeyken bile V8 motor sesinin maksimum biçimde duyulması hedeflenmiş.

Ferrari 488 Spider’ın yeni 3.9 litrelik V8 turbo motoru, güç, tork ve tepki süreleri açısından sınıfının en iyi değerlerini sunarken, devrim niteliğindeki mimarisiyle de standartlara yeni bir boyut getiriyor. Ferrari 488 Spider’ın 8 bin devirde 670 HP güç üreten motoru, 7. viteste 760 Nm maksimum tork üretebilmesiyle dikkat çekiyor. 0 - 200 km/s hızlanmasını sadece 8.5 saniyede tamamlayan ve 325 km/s’lik maksimum bir hıza erişebilen Ferrari 488 Spider, sıra dışı sportif tasarımıyla da rakiplerinin önünde yer alıyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)