Ferrari’sini bırakan Genel Müdür!

Ferrari’sini bırakan Genel Müdür!

access_time10 Temmuz 2014 10:00
Ferrari ve Maserati Türkiye distribütörü Fer Mas’ı yöneten Ferhat Albayrak’ın sürpriz ayrılık kararının ardından ‘transfer’ çıktı
Albayrak, lüks ikinci el aracın iddialı oyuncusu S&S Motors’un başına geçti
Otomobil, hele de Ferrari tutkusu nedeniyle dönemin Ferrari distribütörü Zeytinoğlu ile işe başlayan, sonrasında Tofaş’a geçen Ferhat Albayrak, Fer Mas şirketinde Genel Müdür pozisyonuna kadar yükselmişti. Ancak bize göre “sürpriz”, ona göre “uzun süre düşünülerek” verilmiş kararla Ferrari ve Maserati’nin distribütörü Fer Mas’tan istifa etti. Şimdiyse, ikinci el lüksOtomobil konusunda uzun yıllardır kurumsal hizmet veren S&S Motors’un Genel Müdürü.

Yeni işyerindeki mesaisine başlayalı birkaç gün olmuşken, S&S Motors’un İstanbul Ulus’taki showroomunda biraraya geldiğimiz Albayrak, kararının yaklaşık 1.5 yıllık süreçte olgunlaştığını söyledi. Şirketin kurucularından Sinan Kandemir’le önceden de tanışıklıkları bulunduğunu kaydeden Albayrak, “Sonuçta isteklerimiz, işe bakış felsefelerimiz örtüştü. Kendimi daha üst noktalara taşıyabileceğim bir yer olarak karşıma çıktı. Kabul ettim, fırsatı değerlendirmek istedim” diyor. Bu kararında, 15 aylık kızının bile etkili olduğunu ifade eden Albayrak, “Artık değişim zamanı geldiğini düşündüm” ifadesini kullanıyor.

Yılda 6 bin süper lüks

Ayrılırken işleyişin bozulmaması için uğraştığını, bu sürecin iki ay aldığını hatırlatan Albayrak, “Benden sonra da işlerin düzenli gitmesini isteyen biriyim. Başkaları belki tersini düşünür, ama ben öyle değilim. Zaten dünyanın en iyi markalarından söz ediyoruz” diyor.

Distribütörden ayrılıp, lüks ikinci el konusunda bir firmaya geçmenin, fırsatlar barındırdığını anlatan Ferhat Albayrak, şöyle devam etti:

“Fer Mas’ta ulaşabileceğim en üst noktaya geldiğimi düşünüyor. Bunun daha ötesi yok. Son iki yıldır genel müdürdüm. Öncesinde de şirkette aynı şeyleri yapıyordum, unvanım farklıydı. Kurulmuş, hazır bir yapıda yeni model gelmezse, büyüyemezsiniz. Ama buradaki yapı ve potansiyel daha farklı.”

S&S Motors’ta satılan aracın yanı sıra yönettiği ekibin daha kalabalık olduğunu da vurgulayan Albayrak, “Türkiye’de inanılmaz bir 2. el pazarı var. Belirli bir fiyatın üzerindeki lüks, süper lüks otomobil pazarı 20 bin adet civarında. Bu potansiyelin yüksekliği bile, önceki işimle kıyaslanamaz bile” ifadesini kullanıyor. Yılda 6 bin adet dolayında 3.0 lt ve üzeri motor hacmine sahip 2. el araç satıldığına da değinen Albayrak, şirketin iyi bir paya sahip olduğunu belirtiyor.

Yeni marka öncelik değil!

Albayrak, yaklaşık 17 yıldır lüks otomobil satışıyla ilgilendiğini de hatırlatarak, “Dolayısıyla, çok da aşina olduğum bir konu. Sonuçta müşteri kitlesi de tanıdık. Bu tip otomobilleri alanlar, internetten satışla ilgilenmez, uğraşmaz. Ama, bu tür şirketleri tercih ederler” diye anlatıyor.

İlk etapta hedeflerinin, şirketin işleyişini gözden geçirmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak olduğunun altını çizen S&S Motors Genel Müdürü Albayrak, sonraki aşamada yeni bir markanın distribütörlüğünün de söz konusu olabileceğini, ancak kesin bir markaya yönelmediklerini, ilk önceliklerinin de bu olmadığını sözlerine ekledi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)