FIA Formula E için İstanbul harekatı

FIA Formula E için İstanbul harekatı

access_time24 Mayıs 2016 08:50
VİSA’nın sponsor olduğu, ikinci sezonunu yaşayan yarışma için FIA CEO’su Alejandro Agag İstanbul sinyali verdi...

KAYHAN ÖZTÜRK / BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’in evsahipliğindeki organizasyonda Türk ekonomi basınıyla buluşan FIA CEO’su Alejandro Agag, İstanbul’u öve öve bitiremedi, FIA Formula E Şampiyonası için sinyal verirken, “Muhteşem bir şehir, ışığına hayranım” dedi.

Visa Europe’un temiz enerjiyi teşvik çerçevesinde resmi ödeme hizmetleri sponsoru olarak destek verdiği dünyanın ilk elektrikli araç yarışı olan FIA Formula E Şampiyonası’nı anlatan Agag, ikinci sezon heyecanının 3 kıtada 10 kentte, 10 takım ve 20 pilotun katılımıyla düzenlenen yarışlarla sürdüğünü söyledi. Pekin’de (Çin) başlayan, Putrajaya (Malezya), Punta del Este (Uruguay), Buenos Aires (Arjantin), Mexico City (Meksika), Long Beach (ABD) ve Paris’in (Fransa) ardından geçtiğimiz hafta sonu  Berlin’de devam eden yarışmanın finalinin İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacağını hatırlatan Alejandro Agag, yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladığı İstanbul ziyareti sırasında  FIA Formula E için kentte özel bir parkur bakacağını da ifade etti.

İSTANBUL’DA YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEĞİM.

“Paris muhteşem geçti. Berlin’de de çok güzel bir yarış oldu. Londra’da final yarışı olacak. Dünyadaki büyük şehirlerde organizasyon yapmayı seviyoruz ve İstanbul’da da olmak istiyoruz. İki üç hafta içinde İstanbul’a, muhteşem şehre bir kez daha geleceğim. 50 kere geldim, İstanbul dünyada en sevdiğim şehirlerden biri. Özellikle ışığını çok seviyorum” diye konuşan Agag, Moskova yarışlarını ertelediklerini de belirtti. Alejandro Agag, “Moskova'yı bir  sonraki yıla erteledik. Çünkü bizim organizasyonu gerçekleştirmeyi planladığımız cadde ve  sokaklarda trafiği kesmenin mümkün olmadığı söylendi ve değiştirmemiz teklif edildi. Bahsedilen  değişiklikleri bu sene içerisinde yapamayacağımız için, yeni bir planla seneye  gerçekleştireceğiz” dedi.

Agag, Türk gazetecilerin “O zaman Moskova'nın alternatifi İstanbul mu?” sorusu üzerine, “Hayır, tamamen farklı” yanıtını verdi, şöyle devam etti: “Türk hükümetiyle görüşmeyi umut ediyorum. Aslında en önemli kısım şehir yönetimi, bildiğiniz gibi bu tip  organizasyonları onlar kontrol ediyor. Ama henüz hiçbir şey kesinleşmedi.

Yarışlar şehrin içinde Boğaz’a yakın bir yerde olabilir. Bazı fikirlerim var. Ama köprü değil çünkü, çok uzun. Şu anda bir Türk pilot yok ancak yarışlar İstanbul’da da yapılırsa Türk pilot olması iyi olur tabi ki… Şehirleri seçerken önemli olan kriterler, yetkililerin destek vermesi ve şehirlerin merkezinde ikonik yapıların olması.  Örneğin, Paris’te Eyfel ve burada Berlin Kulesi var. Biz şehir içinde özel yerler arıyoruz, İstanbul bu anlamda muhteşem bir kent. Trafik, nüfus, hava kirliliği gibi konular şehirleri seçmemizde kriter değil çünkü bütün şehirlerde hava kirliliği var. Biz zaten hava kirliliğine karşı savaşıyoruz.”

Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel ise Visa’nın FIA Formula E sponsorluğunun 2018 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

 

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)