Fiat merkezini taşıyor

Fiat merkezini taşıyor

access_time01 Ağustos 2014 18:01
ABD'li Chrysler ile birleşen İtalyan otomobil üreticisi Fiat, merkezini İngiltere'ye taşıyacak
İtalya'nın en büyük araba üreticisi ve ülkenin küreselleşmeye ayak uydurma çabasının sembolü Fiat SpA, 115 yılın ardından Akdeniz ülkesini terk ediyor.

Son genel kurul toplantısını bugün Torino'da düzenleyen yönetici Agnelli ailesi ve diğer yatırımcılar, Fiat'ın Chrysler ile birleşmesini kabul ederek, şirketin İtalya'dan ayrılmasını onayladılar. İtalyan asıllı Kanadalı Sergio Marchionne'nin CEO görevine geldiği Fiat Chrysler Automobiles NV Hollanda yasalarına tabi olacak. Merkezi İngiltere'de bulunacak şirketin hisseleri ise New York borsasında işlem görecek.

University of Michigan M. Ross School of Business'ın profesörü Erik Gordon ''Marchionne İtalya'yı terk etmek istemiyor. O sadece şirketinin ve kendisinin küresel oyuncular olmalarını istiyor. Bunun için de şirketin taşınması şart. Tabi bu durum İtalya için üzücü'' dedi.

Yeni şirketin kozmopolit yapısı otomobil endüstrisinde Fiat gibi milli kahramanlardan artık uzaklaşıldığını gösteriyor. Fiat yıllarca İtalyan ve Torinolu mirasından övgüyle söz etmişti. CEO'ya göre ABD'li otomobil üretici ile birleşen eski adıyla Fabbrica Italiana di Automobili Torino, bundan böyle General Motors, Volkswagen ve Toyota gibi küresel oyuncularla daha iyi baş edebilecek. Şirketin 10 yıl kadar önce iflasın eşiğine gelmesi İtalya'ya odaklanmasının sürdürülemez olduğunu göstermişti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)