Fikri Işık yerli otomobil için tarih verdi

Fikri Işık yerli otomobil için tarih verdi

access_time05 Mayıs 2015 09:00
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “2020’den önce inşallah yerli otomobilimizi yola çıkartmış olacağız” dedi
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi ve Tekno-5 binasının açılış törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bilim dünyanın her döneminde en önemli güç kaynağıdır. Bu bilimi kullanmayı bilen ülkeler fark oluşturuyor. Bilime yapılan yatırımın önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye olarak önümüze hedef olarak bilgi ekonomisine geçmeyi koyduk. Türkiye son 13 yılda kendine bir hedef koydu. Türkiye son 13 yılda başarı hikayeleri yazdı. İhracatını 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıkarttı. Türkiye orta yüksek gelirler seviyesine çıktı. Şimdi yeni bir başarı hikayesi yazmak için yola çıktı. Burada en önemli özelliğimiz bilim” diye konuştu.

Işık ayrıca, “10 kişi çalıştıran tasarım  merkezlerini ARGE gibi destekleyeceğiz. 10 kişiyle gelen tasarım merkezleri bir şirket 100 lira masrafı olacaksa 60 lirasını kendisi ,40 lirasını ise devletimiz karşılayacak. İşte sayın Kılıçdaroğlu organize sanayi bölgelerine yatılı meslek liseleri yapacaklarını söylüyor. Organize sanayi bölgelerinde zaten 42 meslek lisemiz var. Yalnız bu okullarımız yatılı değil. Neden okulları yatılı yapıp da çocuklarımızı ailelerinden ayıralım. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Artık mesleki eğitim sanayicilerimizin ayağına geldi” şeklinde konuştu.

‘Yetenekli bir milletiz’ diyen Işık, “Kafamız her şeye çalışıyor ama bizde takım olarak oynama kültürü gelişmedi. Bizde herkes golcü olmak istiyor. Kimse kaleci olmak istemiyor. 2023 hedeflerinde teknoloji bizim için olmazsa olmaz. ARGE ve inovasyona ne kadar çok yatırım yaparsak geleceğimizi o kadar garanti altına almış oluruz. Tekno Parkta çalışan sayımız 30 bini geçti. Tokno Parklarda ihracat 20 milyar doları geçti. Bu açıdan Teknoloji Transfer Ofislerini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Işık, “Türkiye olarak kendi helikopterimizi ve silahımızı yapıyoruz. 2020’den önce inşallah yerli otomobilimizi yola çıkartmış olacağız. 2023’de yüzde yüz yerli uçağımızı yapmış olacağız” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)