Filo oranı %30'u geçmeyecek

Filo oranı %30'u geçmeyecek

access_time20 Ekim 2014 17:09
Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, ''Yeni Passat toplam satışlarındaki filo oranının yüzde 30’u geçmemesi için özen göstereceğiz''
Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, kasım sonunda satışa çıkacak yeni Passat’ın markanın lüks algısını yükselteceğini belirterek, “Yeni Passat ile ülkemizde hem perakende hem de filo müşterilerinin ilgi odağı olmayı bekliyoruz. Ama toplam satışlarındaki filo oranının yüzde 30’u geçmemesi için özen göstereceğiz” dedi.

VW Binek Araç Pazarlama Müdürü Çağrı Öztaş da yeni Passat ile D sınıfında yüzde 33 pay hedeflediklerini, segmentte satılan her 3 otomobilden birinin Passat olacağını vurguladı. 2013’te 17  bin 235 Passat sattıklarını hatırlatan Öztaş, bu yıl bu rakamı geçmeyi planladıklarını kaydetti.
 
Otonoma çok yakın

Volkswagen Binek Araç, amiral gemisi Passat’ın sekizinci neslini Sardunya’daki test sürüşlerinde  tanıttı. Yenilikçi tasarımı ile bir önceki nesle göre 85 kg’a kadar daha hafif olan Yeni Passat, tasarımından teknolojisine tamamen yenilendi. Yeni Passat yeni nesil motorlarıyla bir önceki jenerasyona oranla yüzde 20’ye varan düşük yakıt tüketimi verilerine ulaşıyor. Kasım sonunda ithal edilecek aracın fiyatı 69.9 ile 165 bin TL arasında değişecek.

Yeni Passat, gelişmiş sürüş destek sistemleriyle de, otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisine bir adım daha yaklaşıyor. Bunlardan ilki olan Trafikte Sürüş Asistanı (Traffic Jam Assist), aracın hızının saatte 60 kilometre altında olduğu durumlarda devreye giriyor. Bu sistem, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC), Ön Bölge Asistanı (Front Assist) ve Şerit Takip Asistanı (Lane Assist) ile birlikte çalışarak, trafiğin sıkışık olduğu durumlarda aracın gaz ve frenini otomatik olarak devreye girmesini sağlıyor.

Böylece trafiğin sıkışık olduğu durumlarda, araç yarı otonom sürüş gerçekleştirirken, sürücüye de arkasına yaslanıp sürüşten keyif alması kalıyor. Yeni Passat’ın tamamen yenilenen yeni motorları, bir önceki nesle göre ortalama yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor. Tüm motor seçeneklerinde Start/Stop sistemi ile fren enerjisi geri kazanım sisteminin bulunduğu Yeni Passat’ın Türkiye’de, ilk etapta Bluemotion teknolojili 2 benzinli ve 3 dizel motor seçenekleri satışa sunulacak.  
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)