Ford, 9.7 milyon liralık vergiyi geri alabilecek

Ford, 9.7 milyon liralık vergiyi geri alabilecek

access_time13 Aralık 2017 12:11
Anayasa Mahkemesi, Ford’un fazla vergi alındı iddiasını haklı buldu.

Anayasa Mahkemesi, Ford Motor Company’nin Türkiye’ye yaptığı yatırımlar nedeniyle yararlandığı yatırım indirimi tutarı üzerinden uluslararası ikili çiftte vergilendirmeyi önleme anlaşmasına aykırı olarak fazladan gelir vergisi kesintisi yapılması nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasını haklı buldu.

2008 yılı vergilendirme döneminde yatırım indiriminden yararlanan Ford Otomotiv, indirim üzerinden yüzde 19.8 oranında gelir vergisi ödedi. Şirket, ABD ile Türkiye arasındaki Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması hükümlerini hatırlatarak, yüzde 15’i aşan tevkifat tutarına ilişkin 9 milyon 738 bin liranın iadesi için mahkemeye başvurdu. Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, ilgili mahkemelerin başvuruyu reddetmesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne giden Ford’un başvurusu yüksek mahkeme tarafından kabul edildi.

Anayasa Mahkemesi kararında Mülkiyet hakkının ihlal edildiğine ilişkin başvurunun kabul edilebilir olduğu ve mülkiyet hakkının ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere Danıştay’a kararın bir örneğinin gönderilmesi ibareleri yer aldı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)