Ford Otosan Eskişehir'den Afrika'ya açıldı

Ford Otosan Eskişehir'den Afrika'ya açıldı

access_time09 Kasım 2015 10:00
Ford Otosan ağır ticari araç markası Ford Trucks'la Ortadoğu ve Rusya'dan sonra şimdi de Afrika'ya girdi
Amerikan Ford'un ağır ticari araç üretim ve mühendislik merkezi Ford Otosan, ağır ticari araç markası Ford Trucks'la büyüyor. Ford Otosan, Rusya, Dubai ve Suudi Arabistan'dan sonra sonra şimdi de Fas'a distribütörlük vererek, Afrika pazarına giriş yaptı. Ford'un 108 yıllık bayisi Scama ile işbirliğine giren şirket, aynı zamanda Fas'ı Kuzey Afrika'nın yönetim üssü olarak seçti. Ford Trucks'ın Fas distribütörü Scama'nın Kazablanka'da inşa ettiği 4S tesis geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Tesisin açılış törenine Sanayi Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay katıldı. Bugün itibariyle 22 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanması bulunan Ford Trucks'ın, 2020'ye kadar hedeflediği 50 ülkeye ulaşması için Afrika stratejik önem taşıyor. Fas'ın Afrika pazarı için önemli bir lokasyonda bulunduğunu belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kuzey Afrika pazarında hedeflerinin yıllık 20 bin ağır ticari araç satışı olduğunu ifade etti. Yenigün "Fas, Ford Trucks'ın Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarının stratejik başlangıç noktası. Önümüzdeki dönemde Kuzey Afrika'da ilk 3 marka arasına girerek yüzde 10 pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

TÜRKLER YARATTI

2010'dan bu yana Ford Motor'un global kamyon geliştirme merkezinin Türkiye olduğunu ifade eden Yenigün, "Türk mühendislerinin yarattığı Cargo kamyonla önemli hamleler yaptık. Brezilya'da ortak parçaların üretilmesi konusunda işbirliği yaptık. Kamyon projesi Çin'de JMC markası ve Rusya'da Avtotor işbirliği ile üretim yapılmasına kadar uzandı. Şimdi Fas'a girdik. Fas'tan Nijerya, Gana, Angola gibi Sahra Altı pazarlara ulaşacağız" şeklinde konuştu.

SİYASİ BELİRSİZLİK BİTTİ, PAZAR SENEYE HIZLA BÜYÜR

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, seçimler sonrasında pazarın canlanmasını beklediklerini söyledi. Çimen, "Rekor satış garanti. Son iki ay 200 bin adede yakın binek otomobil ve hafif ticari araç satışı bekliyoruz. Yaklaşık 32 bin adetlik ağır kamyonu dahil edersek 960 bin adetlerde bir pazar oluşur" dedi. Tek parti iktidarıyla siyasi belirsizliğin sona erdiğini ifade eden Çimen, otomotivin 2016'da daha da büyümesini beklediklerini söyledi.

3 KAMYONDAN 1'İNİ İHRAÇ EDECEK

Ford Otosan, yüzde 90'ı yerli Cargo kamyon modelini Ortadoğu, Rusya, Afrika ve Avrupa'ya ihraç ediyor. Yeni pazarlarla Eskişehir İnönü Fabrikası'nın 15 bin olan kapasitesi 30 bine çıkacak. Ford Otosan, ürettiği her 3 kamyondan birini, yaklaşık 10 bin kamyonu dünyaya ihraç edecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)