Ford Otosan işçileri Türk Metal'den istifa etti

Ford Otosan işçileri Türk Metal'den istifa etti

access_time26 Mayıs 2015 17:39
Eskişehir'deki Ford Otosan fabrikasında iş bırakma eylemi başlatan işçiler, üye oldukları sendikadan istifa ettiklerini açıkladı
Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosanfabrikasında iş bırakma eylemi başlatan işçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş, üye oldukları sendikadan istifa ettiklerini belirterek, "An itibarıyla bin 32 kişi Türk MetalSendikası'ndan istifa etti. Sendikanın fabrikada hiçbir yetkisi kalmadı" dedi.

Demirbaş, fabrika önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilecik'in Bozüyük ve İnönü ilçelerinde bulunan PTT şubelerine giderek, üye oldukları sendikadan istifa etmek için "e-devlet" şifresi aldıklarını söyledi.

Yaklaşık bin 500 kişinin fabrika alanında beklediğini ifade eden Demirbaş, şöyle konuştu: "Barışçıl bir eylem yapıyoruz. Bunun bu şekilde devam etmesini istiyoruz. İşçi aileleri de destek vermek amacıyla fabrikaya geldi.

'BU İNSANLAR EVLERİNE GİTMEK İSTEMİYOR'

İdare, 'bize hep dışarı çıkın, benim arazimi kullanıyorsunuz' diyor. Ancak bize bir yer göstermiyor. Burada bin 500 kişi var ve bu insanlar evlerine gitmek istemiyor. Burada gayet barışçıl bir şekilde haklarını dile getirmek istiyorlar.

Taleplerini dile getirmek istiyorlar. Dileklerimizi, taleplerimizi fabrika yönetimine iletmek istiyoruz. Ama bizimle muhatap olmuyorlar. An itibarıyla bin 32 kişi Türk Metal Sendikası'ndan istifa etti. Sendikanın fabrikada hiçbir yetkisi kalmadı."

Öte yandan dün sabah saatlerinden itibaren fabrikada bulunan işçiler dışarı çıkamadıkları için yakınları ile tel örgünün arkasından görüşüyor. İşçilerin bazı ihtiyaçları yakınları tarafından karşılanıyor. Fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Onur Şengül ise işçilere hitaben yaptığı konuşmada, fabrika dışında bir yer tahsis edildiğini bildirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)