Ford Otosan'da ürtim her an başlayabilir

Ford Otosan'da ürtim her an başlayabilir

access_time21 Mayıs 2015 13:53
Renault ve Tofaş fabrikalarında başlayan, metal ve otomotiv sektörüne de yayılan iş bırakma eylemi çeşitli şehirlere de sıçradı
Bursa'daki Renault ve Tofaş fabrikalarında başlayan, metal ve otomotiv sektöründe de yayılan iş bırakma eylemi ardından, bir grup Ford Otosan işçisinin Gölcük'te dün başlattığı protesto gösterileri bugün İzmit'te devam etti. Parça ikmalindeki kesinti nedeniyle üretime ara verilen Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 500 işçi burada kendilerini destekleyen bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Pankart açıp slogan atan işçiler, iş ve ekmek mücadelesi dışında hiç bir  siyasi amaçları olmadığını söyledi.

İkinci bir duyuruya kadar üretime ara veren Ford Otosan Fabrikası işçileri, bugün İzmit Sabri Yalım Parkı'nda buluştu. Ellerindeki pankartlarla gelen işçiler, kendilerine destek veren bazı siyasi parti, sendika ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. 'Patron ve Türk Metal el ele, işçiler direnişe' yazılı büyük bir pankart açan, daha çok Türk Metal Sendikası'na karşı pankartlar taşıyan işçiler, Bursa'da direnişteki  işçilere destek mesajları verdi. İşçiler, Türk Metal Sendikası'nı istemediklerini belirterek, burada kurulan bir masada da sendikadan istifa dilekçelerini imzaladı. Burada yapılan konuşmada, bazı işçilerin işveren tarafından fabrikaya çağırıldığını ancak, gittiklerinde kartlarının basmadığını ileri süren işçiler, 'Eğer bir kişi dahi bu nedenle işten çıkarılırsa üretimi durdururuz' dedi.

Ford Otosan işçileri basın açıklaması ardından yürüyerek D-100 karayolu üzerindeki Mimar Sinan Köprüsü'nden yolun kaşsına geçtikten sonra otobüslere binerek Gölcük'e gitti. Ford Otosan işçileri, eylemdeki işçilere destek vermek amacıyla Bursa'ya da gideceklerini anlattı.
 
FORD OTOSAN ÜRETİME BAŞLAYACAK
 
Birbirine yakın konumdaki Gölcük ve Yeniköy Fabrikasında yaklaşık 7 bin 150 çalışanı bulunan ve parça ikmalinde sorunla karşılaşması nedeniyle bugün üretimin durdurulduğu Ford Otosan'ın, bazı parçaların sevk edilmesine başlanması nedeniyle her an üretime geçebileceği belirtildi. Zaman  konusunda henüz açıklama yapılmadı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)