Ford'dan Trump'ın çağrısına yanıt

Ford'dan Trump'ın çağrısına yanıt

access_time10 Eylül 2018 11:13
ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşında yeni tarifelerle Amerikan şirketleri yerli üretime zorluyor

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşında yeni tarifelerle Amerikan şirketleri yerli üretime zorlarken Ford Motor, karlılık endişelerini öne sürdü.

Trump'ın Pazar günü Twitter üzerinden "ABD'de üret" çağrısına yanıt veren Ford, ABD'de üretimin karlı olmayacağını öne sürdü.

Şirketten yapılan açıklamada, "Yılda 50 binden az satış hacmi beklentisiyle Focus Active'in ABD'de üretilmesi karlı olmaz." denildi.

Focus'un yeni modelini 2019'un ikinci yarısından itibaren Çin'den ithal etmeyi planlayan Ford Motor, gümrük tarifeleri nedeniyle bundan vazgeçmişti.

Geçtiğimi ayın sonunda Ford Motor'un Kuzey Amerika Başkanı Kumar Galhotra, "Çin'den ithal edilen otomobillere ABD'nin yüzde 25 gümrük vergisi uygulaması bizim için çok zor bir ticari durum. Bu yüzden kaynakları başka yerlere dağıtmayı seçiyoruz." demişti.

Pazar günü Trump, "Ford, artan ABD gümrük vergileri nedeniyle Çin malı küçük araçları ABD'de satma planının aniden öldürdü. Bu sadece başlangıç. Bu otomobil artık ABD'de yapılabilir ve Ford hiç gümrük vergisi ödemez." demişti.

Ford, ABD'deki tüm otomotiv üreticilerden daha fazla işçi istihdam etmekten ve daha fazla araç üretmekten gurur duyduğunu vurguladı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)