Ford’un tek ağır ticari üssü Türkiye

Ford’un tek ağır ticari üssü Türkiye

access_time25 Şubat 2019 12:52
Ford’un Brezilya’daki fabrikasını kapatıp, Güney Amerika’da ağır ticari araç üretimine son verme kararı sonrası Ford Otosan, şirketin ağır ticari araçta söz sahibi tek merkezi olacak

Yaklaşık 60 yıla yakın süredir devam eden kamyon üretim deneyimini “FordTrucks” markasına aktaran ve ABD’li devi Avrupa’da ağır ticari araç işine geri döndüren Ford Otosan, bu kez daha büyük bir görev üstleniyor. 

Brezilya’daki tesisini kapatarak ağır ticari araç üretiminden çıkmaya karar veren Ford, ağır ticari araçlarının geliştirilmesi ve üretimi konusunda Türkiye’yi tek merkez haline getiriyor.

Daha önce Brezilya’da üretilen Cargo serisinin tüm tasarımlarını yapan, Uluslararası Yılın Ağır Ticari Aracı seçilen yeni F-Max’i baştan aşağı geliştiren Ford Otosan, aynı zamanda bu araçlarda kullanılan motorları da kendisi geliştirerek üretiyor. Tüm bu deneyim ve becerileri sayesinde Ford’u etkilemeyi başaran, şirket içinde önemli görevler üstlenen Ford Otosan, artık bu konuda tek merkez haline gelecek. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford’un ağır ticari araçlar, ilgili dizel motor ve motor sistemleri için küresel mühendislik merkezi olan Ford Trucks, sadece Türkiye’de değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil tüm potansiyel ihracat pazarlarında rekabet edecek ürünler sunabilmek için ileri teknolojiler üretiyor. Ar-Ge ve üretimdeki üstün başarımız sayesinde, şu anda 36 ülkeye dağılan ve hızla büyüyen yapılanmamızla yolumuza devam ediyoruz. Yeni dönemde de şirketin global düzeydeki tek ağır ticari araç geliştiricisi ve üreticisi olarak uluslararası pazarlardaki etkili büyümemizi rahatlıkla sürdürecek altyapı, yetkinlik ve deneyime sahibiz” diye konuştu.

Avrupa’ya açılıyor

Öte yandan Ford Trucks, küresel anlamda büyümesini daha ileriye taşıyacak yeni bir hamlenin eşiğine de geldi. Nitekim Ford Trucks adını alan ve model yelpazesini tamamen yenileyen Ford Otosan, bu çerçevede Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’ne açılmıştı. Ford Trucks, şimdi de ağır ticari dünyasının en prestijli pazarlarından Batı Avrupa’ya açılmanın hazırlıklarını yapıyor. Şirket, büyüme hedefi kapsamında başta İspanya, İtalya ve Portekiz olmak üzere 7 yeni ülkede bayilik görüşmelerine başlandığını bildirdi. Bu konuda da değerlendirmelerde bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, şunları kaydetti:

“2010 yılından bu yana Ford Trucks işine yaptığımız yatırımın en önemli noktasındayız. Uluslararası pazarlarda büyümemizi Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’nin ardından Orta ve Doğu Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz bayi açılışlarıyla sürdürdük. Ağır ticari pazarının Rusya ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine kaydığı bir dönemde, bu pazarlarda oldukça güçlü duruş sergileyerek hem tecrübelerimizi zenginleştirdik hem de uluslararası bir marka olarak sektörün radarında daha da görünür hale geldik. IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda dünya tanıtımını yaptığımız yeni çekicimiz F-MAX’in, sektörün en saygın ödüllerinden olan ‘Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü’nü kazanması, Ar-Ge’deki gücümüz ve yetkinliğimizin global düzeyde de takdir edilmesini sağladı. Tamamen Türk mühendislerce geliştirilen ve İnönü fabrikamızda üretilen çekicimizin kazandığı başarı sonrası Avrupa’dan 70’e yakın bayilik talebi aldık.

Bunun üzerine Batı Avrupa pazarına yönelik planlarımızı öne çektik ve İspanya, İtalya, Portekiz öncelikli olmak üzere 7 yeni ülke için görüşmelere başladık.”(Milliyet /Levent Köprülü)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)