Formula 1'in lastikleri Pirelli'den

Formula 1'in lastikleri Pirelli'den

access_time29 Kasım 2018 10:34
Ürettiği performans lastikleri ile tanınan Pirelli, FIA - Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın Küresel Lastik Ortağı olmaya devam edecek

İtalyan lastik üreticisi Pirelli, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın lastiklerini tedarik etmeye devam edeceği açıklandı. Buna göre, markanın 2019 sezonuna kadar geçerli sözleşmesinin 2023'e kadar uzatıldığı bildirildi. 

Formula 1 Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Chase Carey, "Pirelli, 2011 yılından bu yana Formula 1 için önemli ve değerli bir iş ortağı olmaya devam ediyor. Premium bir marka olan Pirelli ile süregelen iş birliğimiz, F1 ile motor sporlarının en iyisini ve ötesini buluşturma isteğimizi kanıtlıyor" dedi.

'1950'DEN BERİ BU İŞİN İÇİNDEYİZ'

Anlaşmayı değerlendiren Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera da, "İlk Dünya Şampiyonası’nın koşulduğu 1950’de orada bulunan Pirelli, bu yeni sözleşmeyle yarışların modern çağında varlığını toplam 13 sezona uzatmış oluyor" diye konuştu.

Formula 1 Yönetimi (FOM) ve Pirelli arasındaki mutabakat gereği, 2021’de yürürlüğe girmesi beklenen 18 inç lastikleri de içeren yeni teknik düzenlemeler için birlikte çalışılacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)