Frankfurt'ta fuar 'rekor'a açılıyor

Frankfurt'ta fuar 'rekor'a açılıyor

access_time14 Eylül 2015 04:46
​Dünyanın en büyük otomobil fuarı 210 yeni modelle yarın Frankfurt’ta açılıyor
Tüm dünyada otomobilseverlerin merakla beklediği dünyanın en büyük fuarı yarın açılıyor. Bu yıl 66’ncısı düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) 15 Eylül tarihinde önce kapılarını uluslararası basına açacak, 17 Eylül’den 27 Eylül’e kadar da tüm otomobilseverler tarafından ziyaret edilebilecek. 2 yılda bir Paris fuarıyla dönüşümlü olarak gerçekleşen fuarda bu yıl yeni model rekoru kırılacak. Fuarda 26’sı Avrupa, 30’u Almanya olmak üzere toplam 210 dünya prömiyeri yapılacak. Prömiyer sayısında iki yıl önce düzenlenen fuara göre yüzde 30 artış var. 2015’teki fuarda 159 modelin dünya prömiyeri gerçekleşmişti.

YÜZDE 60’I ALMAN

Otomotiv devleri rekor sayıda yeni ürün lansmanı gerçekleştirerek, son yıllarda satışlarda etkisini gösteren Avrupa’daki ekonomik krizden çıkışı kutlayacak. 230 bin metrekarelik yaklaşık 33 futbol sahası büyüklüğündeki alanda gerçekleşecek fuara, 39 ülkeden toplam bin 103 şirket katılıyor. Katılan ülke sayısında da iki yıl önceye göre yüzde 11 artış var. Frankfurt’ta Alman markalar her zaman olduğu gibi gövde gösterisi yapacak.  Katılımcı firmaların yüzde 60’ının Alman olduğu görülüyor. Medyanın da fuara ilgisi büyük. Fuarı izlemek için 87 ülkeden 7 binden fazla gazeteci akreditasyon yaptırdı.

ÖNE ÇIKAN MODELLER

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda öne çıkacak modellerden bazıları şöyle: Alfa Giulia, Audi A4, Audi Q6, Bentley Bentayga, BMW 7 serisi, BMW M2, BMW X1, Citroen C1 Urban Cross, Citroen Cactus M Concept, Ferrari 488 Spider, Hyundai Santa Fe, Hyundai i20 Active, Kia Sportage, Kia Optima, Maserati Levante, Mercedes-Benz S serisi Cabrio, Mercedes-Benz A serisi, Mercedes-Benz SLC, Mercedes-Benz GLE, Nissan Navara, Renault Megane, Renault Talisman, Lamborghini LP 610-4 Spyder, Volkswagen Tiguan, Volkswagen T6, Skoda Rapid Spaceback Scoutline, Toyota Hilux, Toyota Prius, Opel Astra, Peugeot 306 GTI, Jaguar F-Pace, Mini Clubman.

En aktif İzmitli

KORELİ Hyundai’nin i10, i20 ve i20 Coupe’den sonra İzmit fabrikasında üreteceği 4’üncü model olacak i20 Active Frankfurt’taki büyük gösteride otomobilseverlerin karşısına çıkıyor. Sportif 3 kapılı i20 coupe ve beş kapılı i20’den oluşan model gamına konumlanacak yeni crossover standart i20’ye göre 20 mm daha yüksek olacak. Plastik gövde kaplaması, gümüş tavan rayları ve ön-arka tampondaki difüzörlü görünümüyle kardeşlerinden ayrılan i20 Active, 2016 yılının ilk aylarında Avrupa’da satışa çıkacak .i20 Active, tekerleklerindeki ve tamponlarındaki siyah kaplamalarla off-road aracı izlenimi veriyor.Coupe versiyonuyla aynı ızgaranın kullanıldığı aracın dairesel kedi gözleri sert bakmasını sağlıyor. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, mart ayında Cenevre fuarında i20 Active’nin sinyalini vermiş, 2016 yılından itibaren İzmit’te yılda 30-40 bin adet arasında üreteceklerini belirtmişti.

Bursalı yeni Megane

RENAULT, Bursa’da üretttiği kompakt sınıftaki başarılı hatchback modeli Megane’yi yeniledi. Yarın açılacak Frankfurt fuarında ilk kez vitrine çıkacak makyajlı Megane’nin satışına bu yıl bitmeden başlanması bekleniyor. Yeni yüzüyle satışa sunulduğu pazarlarda önemli bir sıçrama yapacağı tahmin edilen yeni Megane’ın ön tasarımının Clio’dan ve Captur’dan; arka kısmının ise Clio’dan ve Kadjar’dan izler taşıdığı görülüyor. Yeni Megane’yi fuarda Renault ve Nissan CEO’su Carlos Ghosn dünyaya tanıtacak.

Kasımda Türkiye’de

2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nın merak beklenen misafirlerinden biri de yeni nesil Audi A4. Özellikle dış tasarımında önceki neslinden fazla kopmadan yenilenen Audi A4, ilk bakışta büyük farklılıklar hissettirmiyor. Audi Q7 ile aynı platformu paylaşan yeni nesil A4 bu sayede önceki nesline göre 120 kilogram daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Araç kasım ayında 1.4 litre benzinli otomatik motor versiyonuyla Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyatının 43 bin Euro’dan başlaması öngörülen yeni A4’ten bu yıl sonuna kadar 1000 adet satılması hedefleniyor. Yeni A4’ten önümüzdeki yıl ise Türkiye’de 6 bin adedin üzerinde satış öngörülüyor.

En hızlı SUV’lar

LÜKS otomobil üreticileri de yavaş yavaş crossover (SUV) segmentindeki varlığını hissettiriyor. ‘F-Pace’ ile ilk kez bu alana giren İngiliz Jaguar, bu modelin şasi teknolojisini spor modeli F-Type’dan aldı. Frankfurt fuarında tanıtılacak yeni model dinamik yeteneklere sahip. Jaguar, F-Pace ile ilgili yaptığı açıklamada aracın çift salıncaklı ön süspansiyonları ve İntegral Link arka süspansiyonları ile sürücüsüne çok iyi bir sürüş deneyimi sunduğunu belirtti. Performans crossoverı olarak tanımlanan F-Pace aynı zamanda otomobil sürmekten zevk alan sürücüler için tasarlandı. Diğer taraftan İngiliz Bentley’in Bentayga isimli merakla beklenen lüks SUV modeli de Frankfurt fuarında ilk gösterimini yapacak. Aracın 2+2 konfigürasyonda gelmesi bekleniyor.  608 beygir güç ve 900Nm tork üreten motor Bentley Bentayga’yı 300km/s’in üzerinde hıza taşıyor. Böylece aracın en hızlı SUV olduğu söyleniyor.

Üstsüz hayalet

İNGİLİZ lüks otomobil üreticisi Rolls Royce, Frankfurt’ta üstü açık süper lüks otomobillere yeni bir boyut getirecek yeni modeli Dawn’ı tanıtacak. Rolls Royce Dawn, ultra lüks bir dört koltuklu convertible. Şimdiye kadarki en sürücü odaklı Rolls Royce modeli olan Wraith coupe temeli üzerine inşa edilen Dawn’ın boyutları da Wraith ile çok yakın. Piyasadaki en sessiz üstü açılabilen otomobil de olduğu ifade edilen Dawn, Ghost’tan tanıdığımız 6.6 litre V12 motora sahip. Ayrıca, Dawn’ın tavanı özel bir teknikle oluşturuldu. Rolls-Royce, Dawn modelinde, dünyada ilk kez, saatte 55 km’ye varan sürüş hızında bile, bir hayalet sessizliğinde, sadece 20 saniyede açılıp kapanan tavanı geliştirdi. Otomobilin İngiltere satış fiyatının ise 250 bin sterlin civarında açıklanması bekleniyor.

488 Spider sahnede

FERRARI, 488 GTB’nin üstü açık versiyonu 488 Spider, Frankfurt’ta Ferrari’nin güçlü V8 motoruyla otomobilseverleri etkilemeye hazırlanıyor. GTB’de olduğu gibi gücünü 3.9 litrelik motordan alan 488 Spider, 660 beygirlik gücüyle dikkat çekiyor. 0’dan 100 km hıza yalnızca 3 saniyede çıkan 488 Spider, 1.420 kilogramlık ağırlığıyla 488 GTB’den 45 kilogram daha kilolu. (Hürriyet / Emre Özpeynirci)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)