Frankfurt’un 3 yerlisi

Frankfurt’un 3 yerlisi

access_time13 Eylül 2017 11:08
Avrupa’da “oto show” başladı. Fuarda, “Gelecek, şimdiden” konseptine uygun olarak elektrikli ve otonom sürüş özellikli modellerin yanında birçok yeni SUV’un rekabeti dikkat çekti.

İki yılda bir düzenlenen Avrupa’nın en büyük otomotiv fuarlarından Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını açtı. Fuara, Avrupa, Asya ve ABD’den 50 büyük marka katılırken, teknoloji firmalarının da etkisiyle katılımcı sayısı 1000’i buldu. Etkinlikte, 228’i “dünya tanıtımı” olmak üzere 363 yenilik sergileniyor. Bu yılki fuarda sergilenen yenilikler arasında, elektrikli ve hibrit araçların önemli bir yeri oldu. Honda ve Jaguar Land Rover’ın yanı sıra Volkswagen Grubu, BMW ve Mercedes’in dahil olduğu Daimler Grubu, elektrikli ve hibrit araç seferberliği başlatacağını duyuran markalardan sadece birkaçı.

Elektrikli akını

Dizel emisyon krizi sonrasında büyük darbe yiyen Volkswagen, elektrikli SUV konsepti “ID Crozz”u sergilerken, 2025’e kadar kanatları altındaki tüm markalarda piyasaya sunacağı elektrikli modellerin sayısının 80’i bulacağını açıkladı. VW’nin hedefi, 2025’te yılda 3 milyon elektrikli araç satmak.

Mercedes-Benz de, elektrikli araçları için yeni oluşturacağı “EQ” markasının ilk ürünü olan kompakt elektrikliyi tanıtırken, yakın gelecekte çıkartacağı alternatif yakıtlı araçlar için şimdiden yatırımı planlamaya başlamış. Nitekim şirket, bu amaçla 4 milyar dolarlık bir tasarruf programı uygulayacağını bildirdi. BMW grubu ise, elektrikli “İ” markasının üçüncü modeli “i8”in konsept halini gösterirken, 2019’da tamamen elektrikli Mini’yi piyaya süreceğini duyurdu.

Bununla birlikte Avrupa ve Türkiye’de de popülerliği giderek artan SUV’lar, bu fuarın da gözdeleri oldu. Hyundai Kona, yeni nesil Dacia Duster ve Porsche Cayenne, makyajlı Ford EcoSport, Skoda Karoq, Seat Arona, yeni nesil Ssangyong Rexton, fuarda sergilenen SUV ve crossover yeniliklerden birkaçı.

1- Frankfurt Fuarı’nda, Türkiye’de üretilen modeller gövde gösterisi yaptı. Toyota’nın C-HR Hybrid modeli, daha yüksek güce sahip yeni versiyonuyla yer aldı. Şimdilik konsept olan bu araç, Toyota’nın hibrit araçların da performanslı olabileceğini kanıtlamak içinmiş...

2- Ford da, Gölcük’te ürettiği Tourneo Custom modelinin daha konforlu bir versiyonunu Frankfurt’ta sergiledi.

3- Aynı salonda, Japon üretici Honda’nın Gebze tesislerinden yakın zamanda çıkmaya başlayacak dizel motorlu Civic Sedan da yerini aldı.

ÖTV avantajlı bir süper lüks

Mercedes-Benz’in AMG ile birlikte geliştirdiği ve merakla beklenen aracı “AMG Project One”, Frankfurt’ta tanıtıldı.

Bir benzinli ve dört adet de elektrikli motorla, toplamda 1053 beygirlik güce ulaşabilen Project One, 275 adet gibi sınırlı bir sayıda üretilecek. Almanya satış fiyatı 2.2 milyon euro olarak açıklanan bu canavarda, 1.6 litrelik 6 silindirli benzinli motor ve her bir tekerlekte birer elektrik motoru var. Formula 1 teknolojisinin kullanıldığı aracın, Türkiye’de 1.6 lt hacimli araçlara uygulanan yüzde 60’lık ÖTV ile plakalanması bekleniyor.

BMW elektrikli sedana hazır

BMW’nin tamamen elektrikli araçları için oluşturduğu “i” markasına dahil olacak üçüncü modelin ipularını veren “i Vision Dynamics” konseptini sergiledi.

Tamamen elektrikli aracın, tek şarjla 600 kilometreye yakın bir yol gidebileceği belirtiliyor. Aracın 0-100 km/s hızlanması, 4 saniyenin altında...

Çinliler geldi

Fuarda bu yıl iki Çinli’nin yer alması dikkat çekti.

Türkiye’de de temsilciliği bulunan Chery, fuara Avrupa’ya yönelik yeni modelleri ve bir konseptle fuarda yer alırken, Jeep markasına talip olan Great Wall’un yeni markası “Wey” de Frankfurt’a geldi.

2030’un sürüş deneyimi, şimdiden

Renault, Frankfurt’ta “SYMBIOZ” adını verdiği konsepti sergiledi.

Markanın 2030 yılına ilişkin teknolojik vizyonunu yansıtan SYMBIOZ, elektrikli, otonom, internet bağlantılı ve kullanıcının hayatına entegre olmuş otomobiller konusunda bir fikir veriyor. Kendi kendine de gidebilen aracın iç mekanı, koltukların döndürülmesi sayesinde bir oturma odası konforu sunuyor.(Levent KÖPRÜLÜ / MİLLİYET)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)