Garanti Filo'da güvenli büyüme

Garanti Filo'da güvenli büyüme

access_time29 Nisan 2016 14:10
2015 yılında yüzde 20 büyüyen Garanti Filo’nun Genel Müdürü Ayşegül Gülgör, 2016 yılı hedeflerinin de benzer olduğunu belirtti
Garanti Filo Genel Müdürü Ayşegül Gülgör, 2015 yılını yüzde 20’lik bir büyüme ile kapattıklarını, 2016 hedeflerinin de bu seviyelerde olduğunu söyledi. Garanti Filo’nun yaklaşık 4 bin müşteriye hizmet götürdüğünü söyleyen Gülgör, ”14 bin 860 adetlik biraraç parkına sahibiz. Türkiye geneline yaygın satış ağımız ve yeni şubelerimizle beraber, büyümeye devam ediyoruz” diye konuşuyor. Garanti Filo’nun hedef kitlesinin,fiyat-kalite dengesini tercih eden müşteriler olduğunu ifade eden Gülgör, müşteri memnuniyeti ve sürücü güvenliğinin vazgeçilmez değerleri arasında yer aldığını vurguladı. Garanti Filo’da KOBİ’lerden kurumsal işletmelere kadar, her ölçekten firmaya ve bireysel müşterilere, Türkiye’de satılan tüm marka ve model binek araçlar için 12 aydan 47 aya kadar araç kiralama hizmeti verdiklerini belirten Gülgör, ‘İster bir araç, ister bin araç kiralasınlar, bütün müşterilerimize aynı hizmet kalitesini sunuyoruz’ dedi.

7/24 HİZMET

Müşterilerine yüksek kalitede ve hızlı servis vermenin kendileri için önemli olduğu söyleyen Gülgör şöyle konuştu: “Bu nedenle otomobil markalarınca belirlenmiş bakım ve onarım standartlarını eksiksiz uyguluyoruz. Araçlarımızda can güvenliğinin korunması için tüm bakım ve onarım işlemleri orijinal yedek parça kullanılarak gerçekleştiriliyor. Yine müşterilerimize, sürüş güvenliğinin korunması için mevsim değişimlerinde ücretsiz lastik değişim hizmeti sunuyoruz. Bunun yanı sıra acil durumlarda ulaşılabilecek, ‘7/24 Acil Yardım Hattı’ ile çekme, kurtarma, gerektiğinde konaklama, seyahate devam, tıbbi yardım vb. hizmetlerden faydalandırıyoruz. Aynı gün tamamlanmayan bakım ve onarım işlemlerinde ikame araç hizmetimizi devreye sokuyoruz.” 

KOBİ’LERE AVANTAJ

Filo kiralama sektörünün özellikle KOBİ’ler için çok büyük avantajlar sağladığına da işaret eden Ayşegül Gülgör, sözlerini şöyle sürdürdü: “KOBİ’ler öz kaynaklarını daha efektif kullanabilmek adına, ister bir, ister bin araca ihtiyaçları olsun, araç satın almak yerine kiralamayı tercih etmeliler. Filo kiralama hizmetinin, herhangi bir peşinat ödemesi veya satın alım bedelleri ile ilgili toplu nakit çıkışı gerektirmemesi en önemli kolaylıklarından biri. Ödemeler, önceden belirlenmiş sabit kiralar halinde gerçekleşiyor. Üstelik, kira tutarları, aracın banka kredisi ile satın alınması halinde ödenecek taksitlerden daha düşük tutarda olup, sigorta, vergi, bakım, onarım, lastik değişimi gibi ek maliyet oluşturabilecek hizmetler de kiralama kapsamına dahil ediliyor. “

HAFİF TİCARİ ARAÇLARLA SEKTÖR 10 KAT BÜYÜR

FİLO kiralama sektörünün bugünkünün en az 10 katı kadar bir büyüme potansiyeli barındırdığına işaret eden Ayşegül Gülgör, ancak  atılması gereken bazı adımlar olduğunu kaydetti. Öncelikle hafif ticari araçların kiralanabilmesine yönelik bazı yasal düzenlemelerin gelmesi gerektiğini ifade eden Ayşegül Gülgör, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 25. maddesinde yer alan öz mal şartının değiştirilmesi ya da kaldırılması halinde; hafif ticari araçların kiralanması mümkün olacağından, araç kiralama pazarının yarattığı ekonominin büyümesi sağlanabilir. Hafif ticari araçların, farklı endüstrilerdeki işletmelere operasyonel olarak kiralanabilecek olması halinde, bu endüstrilerde doğacak dolaylı girdi artırılmış olacaktır. Ayrıca, bu düzenleme ile beraber, karayolu taşıma faaliyetlerinde kiralık hafif ticari araç kullanımını serbest kılan ve karayolu taşıma faaliyetlerinde kiralık araç kullanımı için özmal araçların kullanımına göre daha kısıtlayıcı hükümler öngörülemeyeceğini hüküm altına alan AB düzenlemeleri ile tam uyum sağlanmış olacaktır.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

access_time28 Ekim 2023 14:55

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Tayland Grand Prix'si ayağını Jorge Martin kazandı.

Milli motosikletçi Portekiz'de ikinci

Milli motosikletçi Portekiz'de ikinci

access_time30 Eylül 2023 18:15

Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike Şampiyonası'nın 11. ayağındaki ilk yarışta ikinci oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)